Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Eğitimde Program Geliştirme ve Değerlendirme
Kasım 2020 / 1. Baskı / 400 Syf.
Fiyatı: 370.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Dünyadaki hızlı değişim ve gelişmeler ülkemizi de etkileyerek yeni bilgi ve bulguların eğitim programlarına yansıtılmasını zorunlu kılmaktadır. Eğitim programlarının toplumun, bireyin ve konuların ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi ve güncellenmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Programlar, eğitim sisteminde olumlu gelişmeler yaratmak için planlı, amaçlı ve sistematik bir süreç olarak düzenlenmektedir.

Program geliştirme, eğitim programlarının tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi sürecidir.

Gelecekte güçlü toplum olmanın en önemli göstergesi, toplumun sahip olduğu insan ve madde kaynaklarını akılcı bir sistemle ve iyi planlanmış programla sağlamak olacaktır. İyi yetişmiş insan gücü sağlama ve kalkınmanın temeli iyi organize edilerek düzenlenmiş eğitim öğretim programlarının dinamikliğine ve sağlamlığına bağlı olacaktır.

Otuz yıllık tecrübenin birikimiyle yazılan bu kitap; Temel Kavramlar, Program Geliştirmenin Kuramsal Temelleri, Eğitim Programı Tasarımı ve Modeller (Yaklaşımlar), Program Geliştirme Sürecinin Planlanması, Eğitimde Program Geliştirme Modelleri, Program Geliştirmede İhtiyaç Geliştirme Modelleri, Eğitim Hedeflerinin Belirlenmesi ve Bloom Taksonomisi, İçerik Düzenleme, Eğitim Durumları, Program Değerlendirme Modelleri, Bologna Süreci ve Öğrenme Çıktıları, Program Geliştirmede Yeni Yaklaşımlar konularını kapsayan on iki bölümden oluşmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Barkod: 9786254066887
Yayın Tarihi: Kasım 2020
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 400
Yayınevi: Nobel Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024