İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM YAZARLARI iii
ÖN SÖZ vii
1. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ TARİHÇESİ 1
Fatma Akkuş Yiğit – Nilgün Nurhan Kara
2. Bölüm
MİTOLOJİK YÖNÜYLE ZEYTİN 17
Çilem Yavşan
3. Bölüm
ARKEOLOJİK BULGULARLA ZEYTİNYAĞI 35
Tulga Albustanlıoğlu
4. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ BİYOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU 61
Mehmet Emin Diken – Berker Kocatürk
5. Bölüm
ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ 73
Onur Özdikicierler – Fahri Yemişçioğlu
6. Bölüm
GASTRONOMİDE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI 93
Fügen Durlu Özkaya
7. Bölüm
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TURİZMİ 113
Figen Çukur – Tayfun Çukur
8. Bölüm
BESLENME YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI 139
Perihan Kendirci
9. Bölüm
ZEYTİNYAĞI YOLUNDA DİNAMİKLER 157
Renan Tunalıoğlu – Eylem Durmuş
10. Bölüm
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI 173
Pınar Işıldar
11. Bölüm
ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ 199
Adem Ergün
12. Bölüm
BAHÇEDEN ŞİŞEYE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ 217
Mücahit Taha Özkaya – Cansu Dölek |