Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Bir Medeniyet Ürünü Olarak Zeytinyağı
Kadim Kültür Değerlerimiz–II
Nisan 2024 / 1. Baskı / 238 Syf.
Fiyatı: 220.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Mısır'dan Antik Yunan'a, Roma İmparatorluğu'ndan Orta Çağ Avrupa'sına kadar uzanan zeytinyağının öyküsü, çağlar ötesinden günümüze kadar ulaşmıştır. Zeytinyağı, sadece bir besin kaynağı değil aynı zamanda kültürel mirasın, sağlık anlayışının ve insanın doğa ile olan ilişkisinin bir yansımasıdır. Birçok kültürde kutsal olarak kabul edilen zeytinyağı, çağlar boyunca dini ritüellerde kendine yer bulmuş, şifa kaynağı olarak bilinmiş ve zamanla yemek kültürüne entegre olarak günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir.

Günümüzde, derin tarihsel kökeni ve taşıdığı kültürel değerin yanı sıra yağ asitleri profili, antioksidan içeriği ve besleyici özellikleriyle farklı disiplinlerden pek çok araştırmacının dikkatini çekmiştir. "Bir Medeniyet Ürünü Olarak Zeytin" isimli kitabın devamı niteliğinde olan bu kitaba sosyal bilimcilerin yanı sıra fen ve sağlık bilimleri alanlarından araştırmacılar da katkı sağlamışlardır. Bu çerçevede bu kitap; tarih, mitoloji, arkeoloji, biyoloji, mühendislik, turizm, gastronomi, ekonomi, çevre ve sürdürülebilirlik gibi araştırma alanlarını bir araya getirmiş disiplinlerarası bir çalışmayı kapsamaktadır.

Barkod: 9786253935436
Yayın Tarihi: Nisan 2024
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 238
Yayınevi: Nobel Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM YAZARLARI  iii
ÖN SÖZ  vii
1. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ TARİHÇESİ  1
Fatma Akkuş Yiğit – Nilgün Nurhan Kara
2. Bölüm
MİTOLOJİK YÖNÜYLE ZEYTİN  17
Çilem Yavşan
3. Bölüm
ARKEOLOJİK BULGULARLA ZEYTİNYAĞI  35
Tulga Albustanlıoğlu
4. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ BİYOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU  61
Mehmet Emin Diken – Berker Kocatürk
5. Bölüm
ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ  73
Onur Özdikicierler – Fahri Yemişçioğlu
6. Bölüm
GASTRONOMİDE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI  93
Fügen Durlu Özkaya
7. Bölüm
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TURİZMİ  113
Figen Çukur – Tayfun Çukur
8. Bölüm
BESLENME YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI  139
Perihan Kendirci
9. Bölüm
ZEYTİNYAĞI YOLUNDA DİNAMİKLER  157
Renan Tunalıoğlu – Eylem Durmuş
10. Bölüm
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI  173
Pınar Işıldar
11. Bölüm
ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ  199
Adem Ergün
12. Bölüm
BAHÇEDEN ŞİŞEYE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ  217
Mücahit Taha Özkaya – Cansu Dölek
 


Turgut Öz
Mayıs 2022
Temin edilememektedir.
Recep Efe ...
Eylül 2021
400.00 TL
Sepete Ekle





 

İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM YAZARLARI  iii
ÖN SÖZ  vii
1. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ TARİHÇESİ  1
Fatma Akkuş Yiğit – Nilgün Nurhan Kara
2. Bölüm
MİTOLOJİK YÖNÜYLE ZEYTİN  17
Çilem Yavşan
3. Bölüm
ARKEOLOJİK BULGULARLA ZEYTİNYAĞI  35
Tulga Albustanlıoğlu
4. Bölüm
ZEYTİNYAĞININ BİYOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU  61
Mehmet Emin Diken – Berker Kocatürk
5. Bölüm
ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ  73
Onur Özdikicierler – Fahri Yemişçioğlu
6. Bölüm
GASTRONOMİDE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI  93
Fügen Durlu Özkaya
7. Bölüm
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TURİZMİ  113
Figen Çukur – Tayfun Çukur
8. Bölüm
BESLENME YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI  139
Perihan Kendirci
9. Bölüm
ZEYTİNYAĞI YOLUNDA DİNAMİKLER  157
Renan Tunalıoğlu – Eylem Durmuş
10. Bölüm
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNÜYLE ZEYTİNYAĞI  173
Pınar Işıldar
11. Bölüm
ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ  199
Adem Ergün
12. Bölüm
BAHÇEDEN ŞİŞEYE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ  217
Mücahit Taha Özkaya – Cansu Dölek
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024