Kanunlar ve mesleki mevzuatlar polisin yetki ve gücünün kaynağıdır. Suç ve suçlularla mücadelenin amacı toplumun huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Ancak bunun nasıl ve hangi yöntemlerle yapılacağı kanunlarda belirtilmez. Emniyet Teşkilatı bünyesindeki eğitim ve öğretim kurumları ile göreve başlandıktan sonra verilen hizmet içi eğitimlerde, günümüze kadar yaşanmış adli olaylardan edinilen mesleki tecrübeler ışığında, adli olaylara müdahale taktik ve yöntemleri belirlenmektedir. Sunulan güvenlik hizmetindeki vatandaş memnuniyeti, ancak her yönüyle tam donanımlı ve adli olaylara müdahalede profesyonelleşmiş polislerle mümkün olacaktır.
Bu kitaptaki bilgilerle ülkemizde yaşayan insanlara sunulan güvenlik hizmetinin etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde yapılabilmesi amaçlanmıştır. Polisin karşılaştığı yaşanmış adli olayların tecrübeleri ile yaşanabilecek olay kurguları değerlendirilerek, birbirinden farklılık arz eden adli olaylara müdahale öncesinde, esnasında ve sonrasında uyulması gereken genel esaslar belirtilmiştir. Genel itibariyle bu eserde ele alınan adli olaylar, Türk Ceza Kanunda kişilere karşı işlenen suçlar çerçevesinde değerlendirilmiştir.
Adli görev yapan polislerin meslek yaşamları boyunca karşılaştıkları adli olayları farklı bakış açıları ile görebilmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Kanunlar çerçevesinde en etkili müdahalenin nasıl ve ne şekilde yapılacağı analiz edilerek, adli olaylara müdahale eden polislerin maddi ve manevi heryönüyle hazır olmaları hedeflenmektedir.
Konu Başlıkları
| Müdahale Öncesindeki Genel Esaslar |
| Müdahale Esasındaki Genel Esaslar |
| Müdahale Sonrasındaki Genel Esaslar |