Ülkemiz özelinde kitap içerisinde açıklanmaya çalışılan birçok göstergenin işaret ettiği gibi özellikle gençlerin dijital oyunlara ve temelinde dijital oyunların yer aldığı e-spora ilgilerinin her geçen gün arttığı görülmektedir.
Ülkemizde E-spor Federasyonu'nun kurulmasının Türkiye'de e-sporun geldiği noktayı tescil etmesi açısından önemli bir gösterge olduğu söylenebilir. Ayrıca ülkemizdeki devlet ve özel üniversitelerde e-spor toplulukların kurulduğu ve her geçen gün bu topluluklara yenilerinin eklendiği görülmektedir. Artık ligler kurulmakta, farklı özellikte e-spor organizasyonları düzenlenmektedir. Tüm bu gelişmeler ülkemizde e-sporun mevcut konumu ile e-spora ilgi duyan kitlenin e-spora olan bakış açılarının ne düzeyde olduğu sorularını akla getirmektedir.
Tüm bu bilgiler ışığında geleneksel sporlarla benzeşen ve ayrışan yönleriyle dünyada ve Türkiye'de hızla gelişim gösteren, akademik literatürün birbirinden farklı alanlarına konu olan, katılımcıların demografik ve fiziki özelliklerini ortadan kaldırarak küresel katılımı mümkün kılan e-spor olgusunun küresel boyutlarıyla bu kitap da değerlendirilmiş.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Küreselleşmenin Tanımı
Küreselleşmenin Tarihsel Gelişimi
Küreselleşme Yaklaşımları
E–Sporun Tanımı
E–Sporun Tarihsel Gelişimi
Araştırmanın Deseni
Araştırmacının Rolü ve Verilerin Toplanması
Araştırmanın Geçerlilik ve Güvenirliliği
E–Sporun Özelliklerine İlişkin Tartışma
E–Spora Yönlendiren Kişisel Nedenler ve Çevresel Faktörler Alt Temasına İlişkin Tartışma
E–Spor Hukuku Bilgi Düzeyi Alt Temasına İlişkin Tartışma