Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Türkiye'de Rekabet Yönetimi
Tekelci Düzenlemenin Ekonomi – Politiği
Ağustos 2010 / 1. Baskı / 320 Syf.
Fiyatı: 223.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Faşizm, kapitalizmin ideolojik ruhudur! Bu ruh silahla, kitapla, araştırmayla, parayla, sloganla; yani aklınıza gelebilecek her türlü baskı aracıyla kendisini kurar. Gözümüze neon ışıkları verir. Sizi aydınlattım der. Geçici körlüğümüzün karanlığında iktidarını kurar. İşte ideolojik kapitalizmin faşist ruhu tam da böyle birşeydir. İroniktir! Bir şeyin tam tersini göstererek dalga geçer. Verimlilik diyorsa zinhar verimsizdir. Rasyonalite diyorsa irrasyoneldir. Şeffaflık diyorsa mafyatiktir. Rekabet diyorsa tekelcidir.

İktisadın ve kamu yönetiminin teknik doğrular seti şeklinde tartışılan paket programları da insanlara aynı şekilde etki etmeye yönelik hazırlanmış bilimsel amentülerdir; ideolojiktir; metafiziktir; tarihsellikten ve eleştirel akıldan yoksundur.

Dr. Cengiz Ekiz’in kitabı da kapitalizme ve Türkiye’de yaşanan özelleştirme uygulamalarına yukarıda çizilen çerçevede yaklaşan eleştirel bir metodolojinin ürünü özgün bir çalışmadır. Dr. Ekiz, “Kapitalist rekabet tekelleşme yaratır” önermesini Türkiye’de özelleştirme uygulamaları ve rekabet yönetimi üzerinden tartışmaktadır. Bu bağlamda özelleştirme üzerinden bizlere dayatılan mantık silsilesi, gözümüzü rekabet söylemi ile körleştirirken, arkasında tekelleşmeyi, tekelci kârları ve ilkel birikim olgusunu gizlemektedir.

Barkod: 9786055782344
Yayın Tarihi: Ağustos 2010
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 13x19
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Siyasal Kitabevi
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024