Cinsel suçlar uygulaması oldukça yoğun olan suç tiplerini içermektedir. Bu suçlarla daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla cezalarının bir miktar artırılmasının yanı sıra özellikle cezayı ağırlaştırıcı nedenler de önemli kapsam değişikliklerini öngören 6545 sayılı Yasanın 28. 06. 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle, bu değişikliklerin temelinde yatan yeni anlayışı ve uygulamaya yansımalarının meslektaşlarımızca doğru yorumlanmasına ve isabetli uygulama ve değerlendirme yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir ekip çalışması sonucu hazırlamış bulunduğumuz -Cinsel Suçlar- adlı bu kitabı tüm okurların beğenilerine sunmuş bulunmaktayız.
Kitapta yapılan yorumlarda, bilimsel ilke ve ölçütlere uyulmaya özen gösterilerek madde açıklamalarında sistematik dipnotlu anlatım düzeni izlenmiş ve mümkün olduğunca bilimsel görüşlere ve Yargıtay’ın konulara ışık tutan özenle seçilmiş emsal kararlarına yer verilmiştir.
Kitabın Birinci Bölümü’nde Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar- başlığı altında Cinsel Saldırı (TCK 102. md.), Çocukların Cinsel İstismarı (TCK 103. md.), Reşit Olmayanla Cinsel İlişki (TCK 104. md.) ve-Cinsel Taciz- (TCK 105. md.) suçları yer almaktadır. İkinci Bölüm’de Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Suçu (TCK 109. md.), Üçüncü Bölüm’de ise Hayasızca Hareketler- (TCK 225. md.), Müstehcenlik- (TCK 226. md.), Fuhuş (TCK 227. md.) suçlarına yer verilmiştir. Kitaba ayrıca, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu ile Fuhuşla Mücadele Tüzüğü de eklenmiştir.
Konu Başlıkları
| Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar |
| Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Suçu |