"Türkiye'de ve Dünyada Kamu Mali Yönetiminde Mali Saydamlık Kavramının Gelişimi ve Önemi" konulu bu tez çalışmasının amacı, son on beş yılda dünya gündemine oturmuş ve önemi anlaşılmış olan mali saydamlık kavramının geniş manada araştırılarak öneminin ortaya konulmasıdır.
Şöyle ki, 901ı yılların başlarında Güney Doğu Asya'da ve Güney Amerika'da meydana gelen finansal krizler, ülke kamu mali yönetimlerinde mali saydamlık kavramının önemini ortaya koymuştur. Bu bağlamda Türkiye'de 1999 yılının başlarında başlatılan yapısal reformlar, 2000 ve 2001 yıllarında meydana gelen finansal krizler; Avrupa Birliği'ne uyum süreci; başta Uluslararası Para Fonu (IMF) olmak üzere bir çok uluslararası finansal kuruluşun direktifleri doğrultusunda tüm kamu mali yönetimini kapsayacak şekilde derinleştirilmiş; bu bağlamda mali saydamlık kavramı da kamu mali yönetiminin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Çalışmada, Türk ve dünya kamu mali yönetimleri temel bir takım kavramlar ışığında ayrıntılı bir şekilde irdelenerek, mali saydamlık gibi oldukça yeni bir kavramın önemi açıkça ortaya konmuş; genel ve özel bir takım tespit ve önerilerde bulunularak küreselleşen dünya koşullarına kamu mali yönetimlerinin uyumlu hale getirilmesi yönünde açıklamalarda bulunulmuştur.
Not: Özel indirime giren kitapların kapaklarında, normal kullanımını engellemeyecek şekilde, yıpranma veya küçük hasarlar bulunabilir.
Konu Başlıkları
| Kamu Mali Yönetiminde Mali Saydamlık Kavramsal Çerçeve |
| Dünyada Mali Saydamlığı Sağlamaya Yönelik Yapılan Çalışmalar ve Genel Durum |
| Türk Kamu Mali Yönetiminde Mali Saydamlık ve Güncel Gelişmeler |