Kasım sayımızla karşınızdayız. İlk makalemiz, Sayın ARAS’ın “Türk Hukukunda Babalık Davası ve İspat Yöntemleri” ikinci makalemiz, Sayın DOĞAN’ın “Vadeli İşlem Sözleşmelerinin Kıymetli Evrak Olarak Değerlendirilmesi Sorunu” başlığı altındaki incelemesi; özgün bir inceleme olduğu kanaatindeyim.
Diğer makalelerimize geçtiğimizde, Sayın KAYIHAN’ın “Yeni Düzenlemeler Işığında Türk Hukukunda Sigorta Acenteleri” başlığı altındaki yazısını bulacaksınız. Bu araştırmada özellikle acentenin yetkisiz temsiline ilişkin genel hükümlerden farklı bir düzenleme getiren Türk Ticaret Kanununun 122. maddesine ilişkin açıklamalara dikkatinizi çekerim. 01.10.2008 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun düzenlediği genel sağlık sigortasından kimlerin ne şekilde yararlanacağını konu edinen Sayın ÖZDEMİR’in yazısını da dikkatlerinize sunuyoruz.
Sayın GÜNEŞ’in “Karşılaştırmalı Reklamlarda Rakip Markanın Kullanılması” konulu makalesini de ilgiyle okuyacağınıza inanıyoruz. Sayın SALDIRIM’ın “Cumhuriyet Savcısının Katıldığı Hukuk Davalarına Kanun Yollarına Başvurma Yetkisinin Kapsamı” başlığı altındaki makalesinin de uygulamaya yönelik olarak önemli katkıları olacağını düşünmekteyiz.
Sayın ÖZBOYACI ile DURMAZOĞLU’nun ormandan ve orman sayılmayan yerlerden izinsiz ağaç kesme nakletme suçuna ilişkin yazıları da bu sayıda yerini almıştır. Sayın ÇAĞATAY’ın “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanan Sanık Hakkında Tedaviye ve Denetimli Serbestlik Tedbirine Karar Verilmesinde Hâkimin Takdir Hakkını” irdeleyen makalesi de ceza bölümümüzde yerini almıştır.
Sayın TOK uygulamada önemli bir konu olduğuna inandığımız hükümlülerin izin hakkını inceleme konusu yapmıştır. Uygulaması tartışmalı ceza yargılamasında doğrudan soru yöneltmenin amaç, yöntem ve sınırlarını konu ettiği yazısının da ilgi duyacağına inanmaktayız. Yine bu sayıda yer alan Sayın İNAN’ın “Kamu İhale Kanunu Açısından Mücbir Sebep Kavramını” irdelediği yazısını bulabileceksiniz. Vergi Hukuku Bölümümüzde Sayın ARSLAN’ın “Kanunda Suç Sayılan Faaliyetlerin Vergilendirilmesi” başlıklı makalesi yer almaktadır. Sayın TUTUMLU’nun sürekli köşesi ve diğer sürekli köşelerimizde Kasım sayımızda da yerini almıştır. (Önsöz'den)
Not: Özel indirime giren kitapların kapaklarında, normal kullanımını engellemeyecek şekilde, yıpranma veya küçük hasarlar bulunabilir.
Konu Başlıkları
Bahattin Aras:Türk Hukukunda Babalık Davası ve İspat Yöntemleri
Pınar Bahar Doğan:Vadeli İşlem Sözleşmelerinin Kıymetli Evrak Olarak Değerlendirilmesi Sorunu
Şaban Kayıhan:Yeni Düzenlemeler Işığında Türk Hukukunda Sigorta Acenteleri
Cumhur Sinan Özdemir:Genel Sağlık Sigortasından Kimler, Ne Şekilde Yararlanacak?
İlhami Güneş:Karşılaştırmalı Reklamlarda Rakip Markanın Kullanılması
Mustafa Saldırım:Cumhuriyet Savcısının Katıldığı Hukuk Davalarında Kanun Yollarına Başvurma Yetkisinin Kapsamı
Alper Özboyacı– Merve Durmazoğlu:Ormandan ve Orman Sayılmayan Yerlerden İzinsiz Ağaç Kesme – Nakletme Suçu
Mustafa Çağatay:Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanan Sanık Hakkında Tedaviye ve Denetimli Serbestlik Tedbirine Karar Verilmesinde Hâkimin Takdir Hakkı
Türker Tok:Hükümlülerin İzin Hakkı
Ahmet Emrah Akyazan:Doğrudan Soru Yöneltmede Amaç, Yöntem ve Sınırlar
Atilla İnan:Kamu İhale Kanunu Açısından Mücbir Sebep Kavramı
Cem Barlas Arslan:Kanunda Suç Sayılan Faaliyetlerin Vergilendirilmesi
Terazinin Dengesi – Remzi Özmen:Hâkimlerin Gücü Nereden Geliyor?
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif Tutumlu:Taraf Sıfatı Olmaksızın Davaya Dahil Edilen 3. Kişinin Vekâlet Ücretini Talep Edip Edemeyeceği
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip Doğan:Prof. Dr. Yaşar Karayalçın ( 1923– ... )
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin Kumkale:Defter ve Belgelerin İbraz Zorunluluğu