Yapılan ulusal literatür taramasında israfla ilgili yapılan çalışmalar genel olarak tüketici alışkanlıkların ölçülmesi, muhafazakar kesimin israfa bakışı ve Kur'an'da ve hadislerde geçen israf kavramı, gıda israfının önlenmesine yönelik tüketici tutumları ve ekmek israfının ekonomik etkisinin ele alındığı görülmektedir.
Bu çalışma israf edilen kaynaklardan bir tanesi olan gıda ürünlerinin israfını TÜFE'de yer alan gıda malları dikkate alarak gıda israfının Sakarya ili içerisinde ne kadarlık bir paya sahip olduğunu ve bu payın Sakarya ekonomisindeki yerinin ne kadar olduğunu, tüketim ve tasarrufa etkilerinin ne olduğunu, bu etkilerin sosyal yapıya yansımasının nasıl olduğunu, söz konusu mallarda israfın ne kadar olduğunu ve sosyo-ekonomik yapıya etkilerinin olup olmadığını tespit etmeyi hedeflemektedir. Bu yönüyle çalışma hem literatürdeki eksikliği giderecek hem de sosyo ekonomik alana katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Konu Başlıkları
| Gıda İsrafı ve Gıda İsrafıyla İlgili Yapılan Önceki Çalışmalar |
| Araştırma Yöntemi |
| Analiz ve Bulgular |