Çalışma, Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Ziraat Fakültelerinin Su Ürünleri, Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri bölümlerinde İhtiyoloji ders kitabı olarak okutulmakla beraber, omurgasızların karşılaştırmalı anatomisi ve fizyolojisi ile ilgili bilgiler içermesi dolayısıyla da bu alanla ilgilenen araştırmacı, akademisyen ve öğrencilere de yararlı olacak olan 19 ana bölüm başlığı altında balık bilgisini anlatmaktadır.
Kitapta yer alan on dokuz bölüm; Balıkların sınıflandırılması ve evrimi, Kaba dış morfoloji, Deri ile ilgili oluşumlar, İskelet sistemi, Kas sistemi, Hareket, Sindirim sistemi–besin–sindirim–beslenme ve büyüme, Dolaşım sistemi, Solungaçlar – solunumla ve ilgili oluşumlar, Boşaltım ve osmoregülasyon, Üreme, Sinir sistemi, Duyu organları ve duysal algılama, Endokrin sistem, Taksonomi, Ekoloji ve Zoocoğrafya olarak sıralanmıştır.
Barkod: 9789755919096
|
Yayın Tarihi: Ekim 2009 |
Baskı Sayısı: 4
|
Ebat: 16x24 |
Sayfa Sayısı: 424
|
Yayınevi: Nobel Yayıncılık
|
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
|
Dili:
Türkçe |
Ekler:
-
|
|