Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Türkiye'nin Yöresel Mutfakları
Eylül 2017 / 1. Baskı / 136 Syf.
Temin edilememektedir.
 
   

Yöresel mutfakların o yöreye ait insanlar ve topluluklar için önemine benzer bir önemi de o bölgeyi merak eden, öğrenmek isteyen, o bölgenin değerlerini ve dinamiklerini anlamak isteyenler nazarında ortaya çıktığı görülmektedir. Bu bahsettiğimiz kitleyi turistler olarak ele alırsak, yöresel mutfağın bir bölgenin turistlerce ziyaret edilmesinde en çekici unsurlardan biri olduğunu, yöreye ilişkin çok büyük anlama sahip değer, yaklaşım, olgu ve pratiklerin yöresel mutfak deneyimiyle turistlere aktarılabileceğini görebiliriz. Bu bakımdan yöresel mutfakların yaşatılması, korunması nasıl bir milli görev ise aynı zamanda bölge kalkınmasının anahtar sektörlerinden biri olarak turizmin gelişmesi ve bölgenin ekonomik kalkınmasına hizmet etmesi için de önemli bir gereklilik olduğunu söyleyebiliriz.

Bu eserde yöresel mutfakların turizm açısından taşıdığı önem tartışılmakta, sonrasında da Türkiye'mizin başlıca bölgeleri itibariyle yöresel mutfakları tanıtılmaya çalışılmış. Bu tanıtma çabası, örnek menüler ve örnek yemek reçeteleri ile biraz daha pratiğe dökülmeye çalışılmakta, kitabın uygulamacılara katkısı artırılmaya gayret edilmiş.

(Tanıtım Bülteninden)

Barkod: 9786059440912
Yayın Tarihi: Eylül 2017
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 136
Yayınevi: Detay Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

Melehat Şeker
Mart 2024
280.00 TL
Sepete Ekle
Abdullah Badem
Ağustos 2022
265.00 TL
Sepete Ekle
Emrah Köksal Sezgin
Temmuz 2021
301.00 TL
Sepete Ekle
Filiz Arslan
Nisan 2021
170.00 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024