Ekolojik iktisat insan davranışlarının hidrolojik, besinsel veya karbon döngülerindeki değişikliklerle ilişkisinin nasıl olduğunu, sürdürülebilirliğin nasıl arttırılabileceğini ve ekolojik sınırların varlığını araştırmaktadır. Ayrıca çevresel bozulmaların geri döndürülemezliğini ve bu sorunların uzun vadede yaratacağı olumsuz sonuçların belirsizliğinin önemini vurgulamaktadır. Ekolojik iktisat bu bağlamda insan ve doğanın birbirine karşılıklı bağımlılıklarını her yönüyle dikkate almaktadır.
Ekolojik iktisat ile ilgili çalışmaların önem kazanmaya başladığı günümüzde bu kitap, Türkiye'de bu alana yaptığı katkı açısından önem taşımaktadır. Bu kitabın oluşturulmasının temel amacı, ekolojik iktisat alanında çalışmalar yapan ve yapacak olan bilim insanlarının, araştırmacıların ve öğrencilerin yararlanabilmesidir. Kitap, ekolojik iktisat alanına katkı yapan 9 bölümden oluşmaktadır.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Ekolojik İktisadın Kavramsal Boyutu
Çevresel Kuznets Eğrisi Hipotezinin Sektörel Analizi: Türkiye Örneği
Ekonomik Kompleksite Endeksi ve Co2 Emisyonu Arasındaki Nedensellik İlişkisi: Kirlilik Sığınağı Hipotezinin Türkiye İçin Sınanması
Yeşil Pazarlama: Yeşil Göz Boyama ve Yeşil Pazarlama Miyopisi
Mavi Ekonomi
Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevresel Sürdürülebilirlik
OECD Çevresel Performans İncelemeleri: 2008 ve 2019 Türkiye Değerlendirmeleri
Doğal Kaynak Bolluğu Ekonomik Performans İlişkisi
Finansal Piyasalarda Çevresel, Sosyal ve Yönetimsel Faktörlerinin Rolü