Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Hesaplanabilir Genel Denge Modellemesi
GAMS Uygulamaları ve Simülasyonlar
Mart 2021 / 1. Baskı / 205 Syf.
Fiyatı: 170.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

L. Walras'ın iktisadi literatüre kazandırmış olduğu genel denge analizi günümüzde hesaplanabilir genel denge modellemesi (HGD) adı altında birçok uygulama alanı bulmuştur. Ülkemizde ise değerli çalışmalar yapılmış olmakla birlikte bu konuyu A'dan Z'ye ders kitabı formatında anlatan bir kaynak bulunmamaktadır. Bu kitap söz konusu eksikliği gidermeye yönelik olarak Türkçe'ye çevrilmiş olup başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar HGD modelleyicilerinin tamamına hitap etmektedir. Kitap kısa ve anlaşılır teorik konu anlatımlarının ardından uygulamalı bilgisayar programlarını da içerdiğinden ilgili akademik literatüre daha fazla fayda sağlayacaktır.

Gerek konu ile ilgili akademisyenlerin gerekse de yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden araştırmacıların istatistiksel ve ekonometrik modellerin yanı sıra hesaplanabilir genel denge modellerini de yaygın olarak kullanması politika yapıcılara çok daha fazla alternatif bakış açısı sunabilecektir. Ayrıca HGD modellerinin anlaşılması lisans öğrencilerinin de iktisat teorilerini daha kapsamlı ve yorumlayıcı olarak düşünmesine yol açabilecektir. Bu kapsamda araştırmacıların HGD modelleri ile çalışabilecekleri bazı alanlar aşağıdaki gibi özetlenmiş olup, asla bu konu başlıkları ile sınırlı değildir.

Bu ders kitabı, kısmen yeni başlayanlar için yazılmış olması ve kısmen de sayfa sınırlamaları sebebiyle, HGD modellemesinin temel özelliklerini kapsamaktadır. Örneğin HGD modelleri ile ilgili diğer ileri seviye kitaplar ve çeşitli makalelerde tartışılan dinamik yapılar ve parasal ekonomi, bu kitap kapsamına dahil edilmemiş. Bu ders kitabını okuduktan sonra okuyucular HGD modellerinin bu taraflarını da keşfetmeye başlayabilirler.

(Önsözden)

Konu Başlıkları
Genel Çerçeve
Basit HGD Modeli
Hesaplama
Sosyal Hesaplar Matrisi
Genel Denge İçin Hesaplama Stratejisi ve Kalibrasyon
Standart HGD Modeli
Makro Kapanış
Genel Dengenin Simülasyonu
Simülasyon Sonuçlarının Yorumlanması
Modelin Genişletilmesi
Son Tespitler
Barkod: 9786257667678
Yayın Tarihi: Mart 2021
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 205
Yayınevi: Ekin Basım Yayın
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024