Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Üniversite Özerkliği
Ekim 2023 / 1. Baskı / 598 Syf.
Fiyatı: 780.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Yirmibirinci yüzyılın başlarında iki yüz civarında üniversiteyi kucaklamaya çalışan Türk toplumu, ülkenin her köşesinde yükseköğretim kurumları açılırken, üniversite sorununu yeniden ele alarak tartışmak ve düzenlemek durumundadır. Artan nüfus ve yükselen taleplerin gereksinimlerinin doğru çizgilerde karşılanabilmesi için, yükseköğretim sorununun
Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal gereksinimlerine cevap verecek düzeyde çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Dr. BİNGÖL'ün bilimsel araştırması, bu açıdan zamanında yayınlanmış önemli bir bilimsel kaynak olarak, Türkiye'nin yükseköğretim sorununun çözümü için yol göstermektedir.

Dört ana bölümde konuyu ele alan yazar, üniversite ve özerklik kavramına bilimsel açıdan açıklamalar getirmekte, çeşitli ülkelerde üniversite düzenlerini incelemekte, değişik üniversite modellerini karşılıklı olarak ele alarak konuyu aydınlatmağa çalışmaktadır. Çalışmanın en önemli ve özgün yanı ise, sonuç bölümünde çeşitli çözüm önerileri getirmesi ve bunları Türkiye açısından tartışma alanına sunmasıdır.

Barkod: 9786052644898
Yayın Tarihi: Ekim 2023
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 598
Yayınevi: Adalet Yayınevi
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024