Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Kaymakamlık Soru Kitabı
Mart 2024 / 5. Baskı / 789 Syf.
Fiyatı: 1200.00 TL
24 saat içerisinde temin edilir.
 
Sepete Ekle
   

Kitap, kaymakamlık sınavının Anayasa Hukuku, idare Hukukunun Genel Esasları, idari Teşkilat, Mahalli idareler ve Demokratikleşme ve insan Hakları kısımlarından oluşan ve sınavın yaklaşık altmış soruluk kısmına karşılık gelen içeriğe sahiptir.

Sorularda, mevzuat odaklı olma hassasiyeti kuşkusuz gözetilmiştir. Yanı sıra, son yıllarda değişmekte olan soru tipleri de ihmal edilmemiş, bu baskıda yaklaşık iki yüz yeni soru eklenmiştir.

Bu baskıda, hem Cumhurbaşkanlığı teşkilatı ve mahalli idareler gibi konularda mevzuat odaklı sorulara yer verilmiş hem de ÖSYM'nin giderek üzerinde yoğunlaştığı idare hukukunun genel esasları ile yoruma dayalı kısımlar için özgün içerikli sorular hazırlanmıştır. Nitekim, 2022 yılında yapılan kaymakamlık sınavında on adetten fazla idare hukukunun genel esaslarına ilişkin soru sorulmuş, anayasa hukuku sorularında da 1982 Anayasası metninin dışına çıkılmıştır.

Çalışmamızda, doğrudan tek bir bilgiyi sorgulayan sorular yanında bir konunun bütününü ya da konu içinde konu teşkil eden bir parçasının tüm öğelerini kuşatan öğretici sorulara da yer verilmiştir. Böyle olmalıdır çünkü bu kitabın amacı "yalnızca deneme soruları" olmak değil, bir alanın bütününe değinen öğretici bir "çalışma kitabı" olmaktır.

Konu Başlıkları
Anayasa Hukuku
İdare Hukuku
Türk İdare Teşkilatı ve mahalli İdareler
Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları
Barkod: 9789759355203
Yayın Tarihi: Mart 2024
Baskı Sayısı:  5
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 789
Yayınevi: Themis Kitabevi
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024