Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Türkçe Öğretimi
Yaklaşımlar ve Modeller
Kasım 2017 / 3. Baskı / 414 Syf.
Baskısı tükenmiştir.
 
   

Son yıllarda eğitim alanındaki gelişmeler Türkçe öğretimini de etkilemiş, alandaki yaklaşım, model ve yöntemlerde önemli değişikliklere neden olmuştur. Günümüzde Türkçe öğretimi, sadece dinleme, konuşma, okuma, yazma, görsel okuma ve görsel sunu ile ilgili dil becerilerinin geliştirilmesi değil, aynı zamanda düşünme, anlama, sorgulama, analiz-sentez yapma, değerlendirme gibi zihinsel becerileri de geliştirme olarak anlaşılmaktadır. Bunlara ek olarak iletişim kurma, çağdaş toplumun gereklerini yerine getirme, bilinçli kararlar verme, öğrenmeyi sürdürme gibi becerilere de ağırlık verilmektedir.

Bu anlayış 2005 yılından bu yana uygulanan Türkçe öğretim programlarında ele alınmakta ve öğrencilerde geliştirilecek temel becerilere yer verilmektedir.

Kitapta, Türkçemizi gelecek nesillere iyi öğretmek, öğretim üstünlüklerini ortaya koymak, beynimizin işleyişine uygun yaklaşım, yöntem ve teknikleri göstermek amacıyla bilimsel temellere ağırlık verilmektedir. Türkçe öğretiminin kavram ve tanımları, yaklaşım ve modelleri, dinleme, okuma, konuşma, yazma, görsel okuma ve sunu öğrenme alanları, anlama modelleri, kelime tanıma ve zihinsel sözlük geliştirme, zihinde yapılandırma süreçleri gibi konularda ayrıntılı bilgiler sunulmaktadır. Ayrıca her öğrenme alanında geliştirilecek dil ve zihinsel beceriler, teknikler, öğretim süreçleri ve yapılacak etkinlikler açıklanmaktadır. Son bölümde ise ekran okuma ve yazma üzerinde durulmaktadır.

Barkod: 9786053644927
Yayın Tarihi: Kasım 2017
Baskı Sayısı:  3
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 414
Yayınevi: Pegem Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024