Et bilimi ve et ürünleri üretimi oldukça kompleks konular olup, sağlıklı bir et ürünü üretimi ancak sağlıklı bir hayvandan gerekli teknik ve hijyenik koşullara uyularak sağlanabilir.
Bu kitap hazırlanırken başta, et bilimi ve teknolojisi konusunda eğitim gören öğrencilerin ve et sektöründe görev alan kişilerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Etin Beslenmedeki Önemi
Etin Histolojik Yapısı
Ette Kesme Sonrası Görülen Değişiklikler
Etlerin Soğutulması
Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Makineler, Temel İşlemler, Hammadde ve Katkı Maddeleri
Sucuk Üretim Teknolojisi
Pastırma, Kavurma, Konserve, Döner, Jöle ve İşkembe Füme Dil Üretim Teknolojileri