Kitap beslenme biliminin bilimsel temeli ve uygulamalarını, ilgili diğer disiplinlerin genişlemesini, büyümesini, beslenme bilimindeki gelişmeleri yansıtmaktadır. Beslenme alanındaki büyüme ve gelişme koşulları bizlere bunları zorla kabul ettirmektedir. Bu durumla yüzleşmeler devam etmekte, sürekli içeriği ve büyümesi artan, gelişen bu alanda koşullara uyum da zorunluluk haline gelmektedir.
Kitaptaki bölümler beslenme alanındaki öğrenciler, araştırıcılar ve uygulayıcılar için düzenlemiş ve yararlı olması umularak sunulmuş. "Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-7" başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli, güncel ve tartışılmakta olan konular seçilmiş ve hazırlanmış. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Çeviri: American Dietetic Association Uygulama Raporu Diyet Destekleri
İştah Metabolizmasının Moleküler Regülasyonu ve Beslenme
Anne Sütü Verimliliği ve Emzirme Süresi Üzerinde Baba Desteğinin Rolü:
Diyetisyenlere Düşen Görevler
Çocuk Yanık Hastalarında Beslenme Tedavisi
Depresyon ve Yağ Asitler
Yoksulluk ve Beslenme İlişkisi: Açlık – Obezite Paradoksu
İnflamatuar Bağırsak Hastalıklarında Prebiyotik ve Probiyotikler
Beslenmeye Bağlı Hastalıkların Önlenmesinde Yeni Yaklaşımlar: Beslenme
Okuryazarlığı ve Besin Okuryazarlığı
Yüksek Proteinli Diyetin Vücut ve Sağlık Üzerine Etkileri
Diyabet İle Çinko İlişkisi
Krill Yağı: Beslenme ve Sağlık Yönünden Değerlendirilme