Kitabın birinci bölümünde; Merkantalizm, Mutlak Üstünlükler ve Karşılaştırmalı Üstünlükler, Faktör Donatımı gibi klasik uluslararası ticaret teorileri ve bu teorilerin ardından ortaya çıkan, Nitelikli İşgücü Teorisi, Ürün Devreleri Teorisi gibi yeni uluslararası ticaret teorileri ana hatlarıyla incelenecektir.
Kitabın ikinci bölümünde; uluslararası ticaret politikaları kapsamında sanayileşme stratejileri, uluslararası ticaret politikaları uygulamalarının temel amaçları ve araçları anlatılacaktır. Kitabın üçüncü bölümünde; küreselleşmenin gelişim süreci incelenecek ve küreselleşmenin itici gücü olan ekonomik entegrasyonun nedenleri, aşamaları ve etkileri üzerinde durulacaktır.
Kitabın dördüncü bölümünde; uluslararası pazarlara yönelik birçok farklı giriş modu çerçevesinde en sık kullanılan ihracat, ithalat ve karşılıklı ticarete dayalı giriş stratejileri, sözleşmeye dayalı giriş stratejileri, yatırıma dayalı giriş stratejileri incelenecektir. Kitabın beşinci bölümünde; ülkelerin ve şirketlerin yapılarına göre ayrıştırılmış olan uluslararasılaşma kavramı, daha sonra ise geçmişten günümüze kadar kullanılmış ve halen kullanılmakta olan başlıca uluslararasılaşma modelleri anlatılacaktır.
Kitabın altıncı bölümünde; uluslararası pazarlamada önemli unsurlar olarak pazarlama araştırmaları, uluslararası pazarlara giriş stratejileri, çevresel faktörler incelenecek ve pazarlama karması elemanları uluslararası pazarlar kapsamında değerlendirilecektir. Kitabın yedinci bölümünde; kişisel satış süreci ve bu süreçte uluslararası işletmecilikte önemli bir unsur olan kültürel farklılıkların kişisel satış sürecini ve müzakere tekniklerini nasıl etkilediği ülke örnekleri kapsamında incelenecektir.
Kitabın sekizinci bölümünde; uluslararası insan kaynakları yönetiminin gelişimi, yerel ve uluslararası insan kaynakları yönetimi arasındaki farklar, uluslararası insan kaynakları yönetimi kapsamı içinde temel faaliyetler ve güncel gelişmeler anlatılacaktır. Kitabın dokuzuncu bölümünde; uluslararası bankacılık sistemi, ulusal ve uluslararası düzeyde kambiyo işlemleri ile ilgili mevzuat ve düzenlemeler irdelenecektir. Kitabın onuncu bölümünde; uluslararası ticaret hukuku kapsamında uluslararası ticari sözleşmelerin içeriği, uluslararası ticari uyuşmazlıkların çözümü gibi konulara değinilecektir.
Kitabın onbirinci bölümünde; tedarik zinciri yönetiminin önemi ve tarihsel gelişimi, tedarik zinciri yönetiminin amaçları ve uluslararası tedarik zinciri yönetiminin süreçleri ele alınacaktır. Kitabın onikinci bölümünde; dış ticarette alıcı ile satıcı arasında malların nasıl teslim edileceği ve ödemenin nasıl gerçekleşeceği ve bunlarla ilgili olarak ortaya çıkacak yükümlülükleri kimin üstleneceği gibi alt başlıkları içeren teslim ve ödeme şekilleri konusu anlatılmaktadır.
Barkod: 9786054749553
|
Yayın Tarihi: Eylül 2015 |
Baskı Sayısı: 1
|
Ebat: 16x24 |
Sayfa Sayısı: 263
|
Yayınevi: Türkmen Kitabevi
|
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
|
Dili:
Türkçe |
Ekler:
-
|
|