Kamu Yönetimi Türkiye Uygulaması" adlı bu kitap, uzun dönem boyunca verilen Kamu Yönetimi dersleri ve bu dersler için hazırladığımız kaynak kitaplardan süzülerek güncel formuna ulaşmıştır. Kitap daha önceki benzer başlıktaki çalışmaların güncel, geliştirilmiş ve bazı değişiklikler yapılmış yeni şeklidir.
Kamu yönetimi kitabı, bu alandaki derslerin müfredatı ve dönemlik programı dikkate alınarak pedagojik bir formatta hazırlanmıştır. Kitapta sade bir dil kullanılmaya çalışılmış ve metinlerin akıcılığına dikkat edilmiştir. Diğer yandan konuların bölümlendirilmesi ve bölüm içerikleri ile hacimleri optimal bir kapsamda kaleme alınmıştır.
Kamu yönetimi kitaplarında ve derslerinde konuların güncel bilgileriyle verilmesi gerekmektedir. Konuların içeriği büyük ölçüde hukuk metinlerine dayanarak ve yasal zeminde sunulmak durumundadır. Mevzuattaki değişikliklerin, kurum ve kuruluşların yapısal ve işlevsel değişim ve dönüşümlerinin son durumlarıyla verilmesi elzemdir. Doğru ve reel bilgiler çerçevesinde kamu yönetimi eğitim ve öğretiminin yürütülmesi, konunun doğası gereği önem verilmesi gereken bir husustur. Bu eserde bu hususa azami derecede riayet edilme gayreti gösterilmiştir.
Kitapta, Türkiye'de kamu yönetimi, Cumhurbaşkanlığından başlayarak muhtarlıklara ve meslek odalarına kadar geniş bir yelpazede yürütme organının tüm yönlerini ve alanlarını içerecek şekilde ele alınmıştır. Konular açıklanırken yeri geldiğince şekil ve tablolardan yararlanılmıştır. Bu şekil ve tabloların bir kısmı da metin yazımında olduğu gibi özgün olarak meydana getirilmiştir.
Konu Başlıkları
Türkiye'de Kamu Yönetimine Giriş: Unsurları ve Organlarıyla Devlet Teşkilatı
Türkiye'de Merkezi Yönetim: Cumhurbaşkanlığı
Merkezi Yönetim: Bakanlıklar ve Bakanlar
Merkezdeki Yardımcı Kuruluşlar: Danıştay ve Sayıştay
Merkezi Yönetimin Taşra Örgütlenmesi
Türkiye'de Yerinden Yönetim ve Yerel Yönetimler: Belediyeler
Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri
Türkiye'de İl Özel İdareleri
Türkiye'de Köy ve Mahalle Yönetimleri, Yerel Yönetim Birlikleri