Dijital çağda geleneksel haber kurumlarından yeni davranış biçimlerini inceleyen çoğu araştırma, ağ teknolojilerinin yukarıdan aşağı gazetecilik ortamını değiştirdiğini ortaya koydu. Tamar Ashuri, internet gazeteciliği üzerine araştırmaların literatürde dört alana bölündüğünü söylemektedir. Bunlar; Yeni iletişim teknolojilerinin gazeteciler tarafından kullanım biçimleri, haberlerin çevrimiçi haber masaları aracılığıyla yayılımı, yeni gazetecilik ortamında gazetecinin değişen rolleri ve katılımcı gazetecilik, profesyonel ve profesyonel olmayan kaynaklar tarafından çapraz medya aygıtları ile yayılan çevrimiçi materyalin alımlanmasına yönelik tüketici alışkanlıkları ve kullanıcı tercihleri.
Çalışma 3 ana kategoridedir; kavramsal olarak internet gazeteciliğine bakış, internet gazeteciliği uygulama ve türleri ve eleştirel bakış. Çalışmada özellikle üniversitelerde yeni gazetecilik, internet, yeni medya alanında çalışan akademisyenlerin eserleri yer almaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde internet haberciliği alanında çeyrek asır içerisinde gerçekleşen kuramsal çalışmalar tartışılmış. Diğer bölümlerde uygulama ve eleştiri anlamında çok değerli yazılar bulunuyor.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Dijital Çağda Habercilik ve Bağlamsal Çalışmalar
İnternet Haberciliği ve Haber Yazma Teknikleri
(Anlık Mesajlaşma Uygulamalarının Haber Üretiminde Kullanımı) Whatsapp Haberciliği
Churnalism–Hazırcı Gazetecilik ( Yurttaş Gazeteciliğinin Yükselişi :2009 Yılı İran'da Seçim Sonrası Yaşanan Toplumsal Olaylar)
Mobil Gazetecilik
"Bak Geç Gazeteciliği" ve Ötesi
Yeni Gazetecilik ve Ekonomisi
İnternet Gazeteciliğinde Emeğin Dönüşümü
Yeni Medya ve Etik
Gazetecilik Uygulamaları Bakımından Türkiye'de İnternetin Yasal Düzeni
İnternet Gazeteciliğinde Etik Değerler ve Güncel Tartışmalar