Ekonomik sistemin temel taşlarını oluşturan işletmeler, teknolojik gelişmeler sonucunda giderek daha karmaşık organizasyonlar haline gelmişlerdir. Küreselleşen dünyada, işletmelerin varlıklarını devam ettirebilmeleri ve sürdürülebilir rekabet avantajı elde edebilmeleri ancak profesyonel bir yönetim ve modern işletmecilik anlayışı ile mümkündür. Bu amaçla hazırlanan bu kitapta, temel işletmecilik bilgileri ve işletme yönetimi konularına yer verilmiştir.
Kitap, iki temel kısımdan ve dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci kısımda öncelikle; -işletmelerin ekonomik sistem içerisinde faaliyet gösteren birimler olması nedeniyle-, temel ekonomik kavramların açıklandığı makro ve mikro ekonomik göstergeler konularına değinerek kitaba giriş yapılmıştır. Bu kısım; iş fikri geliştirme süreci, yatırım, fizibilite çalışmaları, işletme ve çevre ilişkileri, talep tahminleme, işletme türleri, işletmenin kuruluş yeri, büyüklüğü ve kapasitesi, maliyet ve finansman kavramları, işyeri düzeni ve üretim planlaması, işletme kurulum işlemleri ve işyeri açılışı konularını içermektedir. İkinci kısımda ise işletmenin; yönetim, insan kaynakları, üretim, pazarlama ve finansman fonksiyonları ayrı bölümler halinde incelenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Konu Başlıkları
| Ekonomik Gösterge Analizi |
| İş Yeri Kurma |
| İş Yeri Kuruluş İşlemleri |
| İş Yerinin Faaliyete Açılması |
| Yönetim Fonksiyonu |
| İnsan Kaynakları Yönetimi |
| Üretim Fonksiyonu |
| Pazarlama Fonksiyonu |
| Finans Fonksiyonu |