| Gastronomi ve Yiyecek–İçecek İşletmeleri |
| Ağırlama Hizmet İşletmelerinde,
Yiyecek–İçecek Departmanlarında Menü Planlaması ve Geliştirilmesi |
| Ağırlama Hizmet İşletmelerinde, Yiyecek–İçecek Departmanlarında Menü Türleri |
| Ağırlama Hizmet İşletmelerinde, Yiyecek–İçecek Departmanlarında Menü Kartları |
| Ağırlama Hizmet İşletmelerinde, Yiyecek–İçecek Departmanlarında Menü ve Pazarlama İlişkisi |
| Menüyü Oluşturan Yiyeceklerin Hazırlanması Süreci (Standart Reçetelerin Hazırlanması (Standart Tarifler)) |
| Menünün Fiyatlandırılması |
| Beslenme İlkeleri |
| Besin Öğelerinin Gruplandırılması |
| Besinler ve Enerji |
| Besin Grupları |