Günümüzde gıda işleyenler ve üretenler, tüketiciler ve akademik çevrelerdeki araştırmacıların GKM'leri hakkında artan bir ilgisi bulunmaktadır. GKM'leri toksik etkilerini değerlendirilmesi, olası toksikolojik etkilerinin belirlenmesi sonucunda bazı GKM'leri yasaklanabilir. Aynı zamanda bu bilgiler yeni GKM'lerinin kullanım tekniklerini geliştirmede de kullanılabilir. Bu kitapta da ilgili bölümlerde GKM'lerine kabul görmüş bilgiler ışığında, AB düzenlemelerine göre yaklaşılmıştır.
GKM'leri kullanımı, yasal düzenlemeler, toksikolojik yaklaşımlar ele alınmıştır. GKM'lerinin yararları ve risklerini anlamak için temel bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Bu kitaptaki bilgiler GKM'lerinin tanımını, diyetle alımları, sağlık riskleri, GKM'lerinin kullanımlarını içermektedir. Kitabın üniversiteler, yasa yapıcı kuruluşlar, tüketici grupları ve gıda işletmeleri için yararlı bir rehber, kaynak olacağına inanılmaktadır.
Konu Başlıkları
| Başlıca Gıda Katkıları ve Kullanılma Amaçları |
| Gıda Katkı Maddelerinin Üretimi, Özellikleri ve Kullanımları |
| Gıda Katkı Maddeleri ve Yasal Düzenlemeler |
| Gıda Katkı Maddesi Alımının Belirlenmesi |
| Gıda Katkı Maddeleri ve Sağlık |