İÇİNDEKİLER
I.BÖLÜM
İŞLETME İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
1.1. İşletmenin Tanımı ve Özellikleri
1.2. İşletmenin Amaçları
1.3. İşletmelerin Sınıflandırılması
1.4. İşletme Faaliyetlerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
II. BÖLÜM
KURUMSAL YÖNETİM VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
2.1. Kurumsal Yönetimin Tanımı ve Amacı
2.2. Kurumsal Yönetimin Önemi
2.3. Kurumsal Yönetim İlkeleri
2.4. Kurumsal Yönetim Yaklaşımları ve Çıkar Grupları
III. BÖLÜM
VARLIK VE KAYNAKLARI ETKİN KULLANARAK TEDARİK
ZİNCİRİNİ YÖNETMEK
3.1. İşletmenin Varlık ve Kaynakları
3.2. Muhasebe Bilgi Sistemi ve Varlık Kaynak İlişkisi
3.3. Varlık ve Kaynakları Etkin Kullanarak Değer Oluşturmak
3.4. Tedarik Zinciri
IV. BÖLÜM
REKABET, MALİYETLER ve REKABET STRATEJİLERİ
4.1. Rekabetin Tanımı
4.2. Rekabetin Artmasına Etki Eden Faktörler
4.3. Küresel Rekabet Ortamı ve Rekabeti Belirleyen Güçler
4.4. Rekabet Üstünlüğü Sağlayacak İşletme Faaliyetleri
V. BÖLÜM
FAALİYET KONTROL SİSTEMİ
5.1. Faaliyet Kontrol Sisteminin Tanımı ve Amacı
5.2. Faaliyet Kontrol Sisteminin Maliyet Yönetim Bilgi Sistemi İle
İlişkisi
5.3. Faaliyet Kontrol Sisteminin Aşamaları
5.4. Faaliyet Kontrol Sisteminin Araçları |