Alkollü içkiler, Gıda Bilimi ve Teknolojisi ana bilim dalının önemli bir bölümünü oluşturur. Üretimlerinde tarımsal kökenli ham maddeler kullanılır. Farklı yöntemlerin uygulanmasıyla çok çeşitli ürünlerin elde edilmesi olasıdır. Alkollü içkiler ölçülü miktarlarda alındığında insanları rahatlattığı gibi besin maddesi ve hatta ilaç etkisi yapmaktadır. “Meyvelerden Şarap, Brendi ve Likör Üretimleri” başlığını taşıyan bu kitapta, adından da anlaşılacağı üzere meyvelerden, şarap benzeri bir içki olan ve fermentasyonla elde edilen meyve şarapları, distilasyonla elde edilen meyve brendileri ve şeker–alkol katkılarıyla hazırlanan meyve likörlerinin üretim yöntemleri hakkında genel ve özel anlamda bilgiler verilmiştir. Ayrıca, ürünlerin bileşim maddeleri, duyusal analizleri ve yönetmelikleri de incelenmiştir.
Kitap; üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinde lisans öğrencilerine yardımcı ders kitabı, yüksek lisans öğrencilerine ders kitabı, meslek yüksekokullarının Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Programları ile Gıda Teknolojisi Programlarında ders kitabı olarak tarafımdan önerilir. Diğer yandan kitabın, gerek sanayii, gerekse hobi olarak şarap üreticilerine, meyve içkisi üretimi ve yudumlamayı sevenlere, dolayısıyla bu konulara ilgi duyan her kesime bir kaynak olduğunu düşünüyor ve yararlı olmasını diliyorum.
Barkod: 9786051330686
|
Yayın Tarihi: Ekim 2011 |
Baskı Sayısı: 1
|
Ebat: 16x24 |
Sayfa Sayısı: 236
|
Yayınevi: Nobel Yayıncılık
|
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
|
Dili:
Türkçe |
Ekler:
-
|
|