Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
İdarenin Gıda Güvenliğine İlişkin Faaliyetleri
Ocak 2023 / 1. Baskı / 452 Syf.
Fiyatı: 300.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Gıda ve gıda güvenliği, insanının doğumundan ölümüne kadar olan süreçte en hayati noktalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gıdanın birçok tarihsel gelişime yön vermesi, geçmişten günümüze gıda güvenliğinin çözülmesi gereken bir konu olması da gıda güvenliğinin önemini ortaya koymaktadır. İnsan hayatı için mühim bir alanı teşkil eden gıda güvenliği; gıda mühendisliğinden insan haklarına, tüketici hukukundan sağlık alanına birden fazla disiplini içeren bir konu olması nedeniyle birçok alanda incelenmesi gereken hususları içermektedir. Hukuki manada gıda güvenliği, sadece üretici ve tüketiciyi ilgilendiren bir husus olmayıp, idarelerin gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik düzenleme, denetleme ve yaptırım uygulama yetkisi bulunması dolayısıyla idare hukukunu da ilgilendirmektedir. Ancak doktrinde gıda güvenliğinin idare hukuku bağlamında pek fazla ele alınmadığı görülmektedir. Bu açıdan eserde konunun içerdiği güncel gelişmelerde dikkate alınarak idarelerin gıda güvenliğine ilişkin faaliyetleri ele alınmıştır.

Konu Başlıkları
Gıda ve Gıda Güvenliğine İlişkin Tanım ve İlkeler
Gıda Güvenliğinde Faaliyet Gösteren İdareler ve Faaliyetlerinin Niteliği
İdarenin Gıda Güvenliğini Sağlama Hususunda Yetki ve Görevleri
Barkod: 9786254323973
Yayın Tarihi: Ocak 2023
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 452
Yayınevi: On İki Levha Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER  
GİRİŞ  
BİRİNCİ BÖLÜM  
GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN TANIM VE İLKELER  
Birinci Kısım  
Gıda ve İlişkili Kavramlar  
I. GIDA KAVRAMI  
II. ÖZEL NİTELİKLİ GIDA TÜRLERİ  
III. GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO) VE BİYOGÜVENLİK  
İkinci Kısım  
Gıda Güvenliği ve Gıda Güvenliğine İlişkin Kavramlar  
IV. GIDA GÜVENLİĞİ (ve GÜVENCESİ)  
V. GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON  
VI. GIDA KALİTESİ  
VII. GIDA ETİĞİ  
VIII. SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ve GIDA GÜVENLİĞİ  
Üçüncü Kısım  
Bir Hak Olarak Gıda ve Gıda Güvenliği  
IX. HAK BOYUTUYLA GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ  
X. GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ HAKKININ SAĞLANMASINA YÖNELİK UYGULAMALAR  
Dördüncü Kısım  
Gıda ve Gıda Güvenliği Hukukunun Gelişimi  
XI. İLK ÇAĞDAN ÇAĞIMIZA GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ HUKUKUNUN GELİŞİMİ  
XII. ÇAĞIMIZDA GIDA GÜVENLİĞİ HUKUKU  
Beşinci Kısım  
Gıda Güvenliğine Yönelik Tehlikeler  
XIII. BİYOLOJİK TEHLİKELER  
XIV. KİMYASAL TEHLİKELER  
XV. FİZİKSEL TEHLİKELER  
Altıncı Kısım  
Gıda Güvenliği Sürecine Hakim Olan Esas ve Usuller  
XVI. GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ TEMEL İLKELER VE USULLER  
XVII. GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA HİZMET EDEN DİĞER İLKE VE USULLER  
İKİNCİ BÖLÜM  
GIDA GÜVENLİĞİNDE FAALİYET GÖSTEREN İDARELER VE FAALİYETLERİNİN NİTELİĞİ  
Birinci Kısım  
Gıda Güvenliğinde Faaliyet Gösteren İdareler  
I. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI  
II. SAĞLIK BAKANLIĞI  
III. TİCARET BAKANLIĞI  
IV. SAĞLIK VE GIDA POLİTİKALARI KURULU  
V. RTÜK  
VI. STANDARDİZASYON VE AKREDİTASYON KURUMLARI  
VII. BELEDİYELER  
VIII. İL ÖZEL İDARESİ  
İkinci Kısım  
Gıda Güvenliğine Yönelik İdari Faaliyetlerin Niteliği  
IX. KOLLUK FAALİYETLERİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA FAALİYETİ  
X. KAMU HİZMETİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA FAALİYETİ  
XI. ÖZENDİRME VE DESTEKLEME FAALİYETLERİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA  
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM  
İDARENİN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA HUSUSUNDA YETKİ ve GÖREVLERİ  
Birinci Kısım  
Gıdanın Hazırlanması ve Piyasaya Sürülmesinden Önceki İşlemler  
I. GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİNE KAYDA TABİ YERLER  
II. GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİ  
III. GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN GIDA HİJYENİNE İLİŞKİN ŞARTLARIN SAĞLANMASI  
İkinci Kısım  
Gıdaların Piyasaya Sürülmesindeki İşlemler  
IV. GIDALARIN TAŞINMASI, DEPOLANMASI ve MUHAFAZASI  
V. GIDALARIN AMBALAJLANMASI VE PAKETLENMESİ  
VI. GIDALARIN ETİKETLENMESİ VE BİLGİLENDİRME  
VII. GIDALARIN REKLAMI VE TANITIMI  
Üçüncü Kısım  
Gıdaların Kontrolü ve Denetimi  
VIII. KONTROL VE DENETİMLERİN KAPSAMI  
IX. KONTROL VE DENETİMLERİN GENEL İLKE VE KURALLARI  
X. GIDA KONTROLLERİNDE YETKİLİ MAKAM VE GÖREVLİLER  
XI. KONTROL FAALİYETLERİ, METOTLAR VE TEKNİKLER  
XII. İTHALAT VE İHRACATTA RESMİ KONTROLLER, GÜMRÜKLER VE SINIR KONTROL NOKTALARI  
Dördüncü Kısım  
Gıda Güvenliğine İlişkin İdari Yaptırımlar, İhlaller, Yaptırımların Uygulanması, Başvuru Yolları ve Suç Teşkil Eden Fiiller  
XIII. GIDA GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İDARİ YAPTIRIMLAR  
XIV. GIDA GÜVENLİĞİ HUSUSUNDA İDARİ YAPTIRIMLARA KONU İHLALLER (5996 Sayılı Kanun m.40 ve m.41)  
XV. İDARİ YAPTIRIMLARIN UYGULANMASI  
XVI. TÜRK CEZA KANUNU AÇISINDAN SUÇ TEŞKİL EDEN FİİLLER (Türk Ceza Kanunu m.186, 187)  
SONUÇ  
KAYNAKÇA  
 


Murat Atalı ...
Ekim 2024
165.00 TL
İndirimli: 140.25 TL (%15)
Sepete Ekle
Hakan Albayrak
Ekim 2024
225.00 TL
İndirimli: 191.25 TL (%15)
Sepete Ekle
Adem Albayrak ...
Eylül 2024
195.00 TL
İndirimli: 165.75 TL (%15)
Sepete Ekle
Selma Çetiner
Eylül 2024
220.00 TL
İndirimli: 187.00 TL (%15)
Sepete Ekle





 

İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER  
GİRİŞ  
BİRİNCİ BÖLÜM  
GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN TANIM VE İLKELER  
Birinci Kısım  
Gıda ve İlişkili Kavramlar  
I. GIDA KAVRAMI  
II. ÖZEL NİTELİKLİ GIDA TÜRLERİ  
III. GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO) VE BİYOGÜVENLİK  
İkinci Kısım  
Gıda Güvenliği ve Gıda Güvenliğine İlişkin Kavramlar  
IV. GIDA GÜVENLİĞİ (ve GÜVENCESİ)  
V. GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON  
VI. GIDA KALİTESİ  
VII. GIDA ETİĞİ  
VIII. SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ve GIDA GÜVENLİĞİ  
Üçüncü Kısım  
Bir Hak Olarak Gıda ve Gıda Güvenliği  
IX. HAK BOYUTUYLA GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ  
X. GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ HAKKININ SAĞLANMASINA YÖNELİK UYGULAMALAR  
Dördüncü Kısım  
Gıda ve Gıda Güvenliği Hukukunun Gelişimi  
XI. İLK ÇAĞDAN ÇAĞIMIZA GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ HUKUKUNUN GELİŞİMİ  
XII. ÇAĞIMIZDA GIDA GÜVENLİĞİ HUKUKU  
Beşinci Kısım  
Gıda Güvenliğine Yönelik Tehlikeler  
XIII. BİYOLOJİK TEHLİKELER  
XIV. KİMYASAL TEHLİKELER  
XV. FİZİKSEL TEHLİKELER  
Altıncı Kısım  
Gıda Güvenliği Sürecine Hakim Olan Esas ve Usuller  
XVI. GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ TEMEL İLKELER VE USULLER  
XVII. GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA HİZMET EDEN DİĞER İLKE VE USULLER  
İKİNCİ BÖLÜM  
GIDA GÜVENLİĞİNDE FAALİYET GÖSTEREN İDARELER VE FAALİYETLERİNİN NİTELİĞİ  
Birinci Kısım  
Gıda Güvenliğinde Faaliyet Gösteren İdareler  
I. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI  
II. SAĞLIK BAKANLIĞI  
III. TİCARET BAKANLIĞI  
IV. SAĞLIK VE GIDA POLİTİKALARI KURULU  
V. RTÜK  
VI. STANDARDİZASYON VE AKREDİTASYON KURUMLARI  
VII. BELEDİYELER  
VIII. İL ÖZEL İDARESİ  
İkinci Kısım  
Gıda Güvenliğine Yönelik İdari Faaliyetlerin Niteliği  
IX. KOLLUK FAALİYETLERİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA FAALİYETİ  
X. KAMU HİZMETİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA FAALİYETİ  
XI. ÖZENDİRME VE DESTEKLEME FAALİYETLERİ AÇISINDAN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA  
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM  
İDARENİN GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA HUSUSUNDA YETKİ ve GÖREVLERİ  
Birinci Kısım  
Gıdanın Hazırlanması ve Piyasaya Sürülmesinden Önceki İşlemler  
I. GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİNE KAYDA TABİ YERLER  
II. GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİ  
III. GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN GIDA HİJYENİNE İLİŞKİN ŞARTLARIN SAĞLANMASI  
İkinci Kısım  
Gıdaların Piyasaya Sürülmesindeki İşlemler  
IV. GIDALARIN TAŞINMASI, DEPOLANMASI ve MUHAFAZASI  
V. GIDALARIN AMBALAJLANMASI VE PAKETLENMESİ  
VI. GIDALARIN ETİKETLENMESİ VE BİLGİLENDİRME  
VII. GIDALARIN REKLAMI VE TANITIMI  
Üçüncü Kısım  
Gıdaların Kontrolü ve Denetimi  
VIII. KONTROL VE DENETİMLERİN KAPSAMI  
IX. KONTROL VE DENETİMLERİN GENEL İLKE VE KURALLARI  
X. GIDA KONTROLLERİNDE YETKİLİ MAKAM VE GÖREVLİLER  
XI. KONTROL FAALİYETLERİ, METOTLAR VE TEKNİKLER  
XII. İTHALAT VE İHRACATTA RESMİ KONTROLLER, GÜMRÜKLER VE SINIR KONTROL NOKTALARI  
Dördüncü Kısım  
Gıda Güvenliğine İlişkin İdari Yaptırımlar, İhlaller, Yaptırımların Uygulanması, Başvuru Yolları ve Suç Teşkil Eden Fiiller  
XIII. GIDA GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İDARİ YAPTIRIMLAR  
XIV. GIDA GÜVENLİĞİ HUSUSUNDA İDARİ YAPTIRIMLARA KONU İHLALLER (5996 Sayılı Kanun m.40 ve m.41)  
XV. İDARİ YAPTIRIMLARIN UYGULANMASI  
XVI. TÜRK CEZA KANUNU AÇISINDAN SUÇ TEŞKİL EDEN FİİLLER (Türk Ceza Kanunu m.186, 187)  
SONUÇ  
KAYNAKÇA  
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024