Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri
Kalite Kavramı – Belgelerin Düzenlenmesi Örnek Kalite El Kitabı – Mesleki Yeterlilik Belgesi
Ekim 2023 / 6. Baskı / 368 Syf.
Fiyatı: 280.00 TL
24 saat içerisinde temin edilir.
 
Sepete Ekle

Diğer Baskılar
 Baskı Tarih Fiyatı İndirimli
 5. Ekim 2016 275.00 TL 115.00 TL (%58) Sepete Ekle
 4. Eylül 2012 15.90 TL 9.90 TL (%38) Sepete Ekle
 3. Ağustos 2011 14.50 TL 9.90 TL (%32) Sepete Ekle
 2. Ocak 2010 13.50 TL 7.50 TL (%44) Sepete Ekle
   

Bu eser, lisans ve ön lisans düzeyinde, iktisadi programlar, mühendislik fakülteleri ve meslek yüksekokullarında okutulan "Kalite", "Kalite Kontrol" ve "Kalite Güvence Sistemleri" vb. isimlerde geçen derslere kaynak olacak biçim, içerik ve dizilişte, Bologna sürecinin gerekleri de dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Kitap özel sektör ve kamu sektöründeki kuruluşlarda kalite sisteminin kurulması, uygulamaların standardize edilmesi ve kalitenin iyileştirilmesine yardımcı olacak temel bilgileri sunmaktadır. Ayrıca kitapta kalite güvence belgesi almak için temel dokümantasyon eğitimi bilgilerine de yer verilmiştir.

Kitapta bilgiler sade ve açık bir dille anlatılmış, kalite kontrol, sorun çözme yöntemleri, istatistiksel kalite kontrol yöntemleri örneklerle açıklanmış, standart türleri, standart belgeleri, bölgesel, ulusal ve uluslararası standartlar ile standart kuruluşlar hakkında bilgilere yer verilmiştir. Yeni bir konu olan "Meslek Standardı" kitapta ayrı bir bölüm olarak ele alınmış, örnek uygulama olarak, "Mekatronik Sistem Uzmanı"nın meslek standardı verilmiştir. Kalite Güvence Sistemlerinin de değişiklikler ve revizyonlarla birlikte sunulduğu kitapta ayrıca ISO 9000: 2008'e göre hazırlanmış bir Kalite El Kitabı paylaşılmıştır.

Konu Başlıkları
Standardizasyon ve Standardizasyonun Tarihi Gelişimi
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Standardizasyon
Kalite Kavramı ve Unsurları
Toplam Kalite Yönetimi (TKY)
Toplam Kalite Kontrol
Kalite Güvencesi ve Kalite Güvence Sistemleri
ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri 2008 Revizyonu
Meslek Standartları Kavramı ve Örnek Meslek Standardı
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Kalite El Kitabı İle İlgili Temel Bilgiler
Belgelerin Düzenlenmesi ve Yükümlülükler
Örnek Kalite El Kitabı
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Barkod: 9789750288203
Yayın Tarihi: Ekim 2023
Baskı Sayısı:  6
Ebat: 13x19
Sayfa Sayısı: 368
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
İçindekiler
Önsöz  7
Giriş  21
I. Bölüm
STANDARDİZASYONUN TARİHİ GELİŞİMİ VE ÖNEMİ
A. STANDARDİZASYONUN TARİHİ GELİŞİMİ  28
1. Standart ve Standardizasyon  29
2. Standardizasyonun Tarihi Gelişimi  33
3. Standart ile İlgili Kavramlar  38
B. STANDARDİZASYONUN ÖNEMİ  40
1. Standardizasyonun Önemi  40
2. Standardizasyonun Faydaları  41
2.1. Üreticiye Faydaları  41
2.2. Tüketiciye Faydaları  43
2.3. Ülke Ekonomisine Faydaları  45
Bölüm Özeti  47
II. Bölüm
STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI VE İLKELERİ
A. STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI  51
1. Standardizasyonun Amaçları  51
1.1. Sadeleştirme (Basitleştirme)  53
1.2. Herkesin Aynı Dili Konuşması Anlamında İletişim  53
1.3. Bütün Olarak Ekonominin İyileştirilmesi  53
1.4. Emniyet, Sağlık ve Hayatın Korunması  53
1.5. Tüketicinin ve Toplum Çıkarlarının Korunması  54
1.6. Ticari Engellerin Elimine Edilmesi  54
2. Standart Çeşitleri  54
2.1. Yapı Karakterlerine Göre Standartlar  55
2.2. Uygulama Şekillerine Göre Standartlar  56
2.3. Uygulama Alanlarına Göre Standartlar  58
3. Eğitimde Standardizasyon  60
4. YÖK Meslek Yüksekokulu Standartları  65
B. STANDARDİZASYONUN İLKELERİ  68
1. Standardizasyonun İlkeleri  69
2. Standardizasyon, Etkinlik ve Verimlilik  70
3. Standardizasyon, Kalite ve Kalite Kontrol  71
Bölüm Özeti  75
III. Bölüm
TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE) VE STANDARDİZASYON
A. TSE’NİN GÖREV VE ORGANLARI  79
1. Türkiye’de Standart Çalışmalarının Tarihçesi  79
2. TSE’nin Görev ve Organları  82
B. TSE'NİN BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI  87
1. TSE’nin Belgelendirme Çalışmaları  87
1.1. Üretim Yerlerinin Belgelendirilmesi  89
1.1.1. İmalatta Yeterlik Belgesi  89
1.2. Ürünlerin (Madde, Mamul, Mahsul) Belgelendirilmesi  89
1.2.1. Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi  89
1.2.2. Kaliteye Uygunluk Belgesi (TSEK)  90
1.2.3. x Kalite Uygunluk Belgesi  90
1.2.4. TSE Harmonize Dokümanlara Uygunluk Belgesi  91
1.2.5. CB Deney Belgesi (CB Test Certificate)  91
1.2.6. Key Mark ( )  92
1.2.7. Deney Sonuçları Belgesi (NTR)  92
1.3. Parti Mallarının Belgelendirilmesi  92
1.3.1. Parti Malı Uygunluk Belgesi  92
1.4. Hizmet Yerlerinin Belgelendirilmesi  92
1.4.1. Hizmet Yeterlilik Belgesi  93
1.5. İthal Malların Belgelendirilmesi  93
1.5.1. İthal Malı Uygunluk Belgesi  93
1.6. Laboratuvarların Belgelendirilmesi  93
1.6.1. Laboratuvar Yeterlilik Belgesi  93
1.7. Kalite Yönetim Sistem Belgesi  94
1.8. Çevre Yönetim Sistem Belgesi  95
1.9. Personel Belgelendirilmesi  95
1.10. Tekerlekli Araçlar İle Bu Araçlara Takılan Aksam ve Parçalar İçin Tip Onay Belgesi  96
1.11. Endüstriyel Standart Kodu (ICS Codes)  97
2. Metroloji ve Kalibrasyon Çalışmaları  97
Bölüm Özeti  99
IV. Bölüm
STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE STANDARTLAR
A. BÖLGESEL STANDARDİZASYON KURULUŞLARI  103
1. İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü  103
2. Bölgelerarası Standardizasyon Birliği (BASB)  103
3. Avrupa Standardizasyon Komitesi ve Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi (CEN/CENELEC)  104
4. Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI)  105
B. ULUSLARARASI STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE STANDARTLAR  105
1. Uluslararası Standardizasyon Kuruluşları  105
1.1. Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO)  105
1.2. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC: International Electrotechnical Commission)  107
1.3. Standartların Uygulanması İçin Uluslararası Federasyon (IFAN)  107
2. Uluslararası Standartlar  108
2.1. TS–ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri  108
2.2. EN 45000 Akreditasyon Standartları  108
2.3. HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi  109
2.3.1. HACCP (TS 13001) ile İlgili Bazı Tanımlar  110
2.3.2. HACCP’in Yararları  112
2.4. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemleri Belgesi  113
2.5. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) Belgesi  113
2.6. TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemi  115
2.7. TS EN ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu (ISO/IEC 17025)  115
3. Uluslar arası Standart İşaretler  116
3.1. © İşareti  116
3.2. ® İşareti  116
3.3. CE İşareti  116
Bölüm Özeti  119
V. Bölüm
KALİTE VE KALİTE KONTROL
A. KALİTE KAVRAMI VE UNSURLARI  124
1. Kalite Kavramının Gelişimi  124
2. Kalite Kavramı  126
3. Kalitenin Boyutları  130
4. Kalitenin Unsurları  131
4.1. Tasarım Kalitesi  131
4.2. Uygunluk Kalitesi  131
4.3. Kullanım Kalitesi  131
4.4. Dağıtım Kalitesi  131
4.5. İlişki Kalitesi  132
4.6. Ergonomik Kalite  132
4.7. Çevreye Uyum/Duyarlılık Kalitesi  132
5. Kalite ile İlgili Diğer Kavramlar  133
6. Kalite Maliyetleri  138
B. KALİTE KONTROL  143
1. Kalite Kontrol Kavramı  143
2. Kalite Kontrolün Amacı ve Önemi  145
3. Kalite Kontrolün Yararları  147
4. Toplam Kalite Kontrol (TKK)  148
Bölüm Özeti  150
VI. Bölüm
İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL
A. İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROLÜ  155
1. Kalite İyileştirme Araçları  155
2. İstatistiksel Kalite Kontrolü  158
2.1. 7 Araç  159
2.1.1. Pareto Diyagramı  159
2.1.2. Sebep–Sonuç Diyagramı  161
2.1.3. Histogram  161
2.1.4. Kontrol (Çetele) Tablosu  162
2.1.5. Saçılma Diyagramı  163
2.1.6. Gruplandırma  163
2.1.7. Kontrol Çizelgeleri  164
2.2. 7 Yeni Araç  164
2.2.1. İlişki Diyagramı  165
2.2.2. Beyin Fırtınası  166
2.2.3. Ağaç Diyagramı  167
2.2.4. Matriks Diyagramı  169
2.2.5. Matriks Veri Analiz Diyagramı  170
2.2.6. Proses Karar Program Tablosu  171
2.2.7. Ok Diyagramı  171
Bölüm Özeti  172
VII. Bölüm
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
A. TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) İLKELERİ  178
1. Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Kavramı  179
2. TKY’nin Amacı ve İlkeleri  181
3. TKY’ye Geçiş Süreci  184
4. TKY’nin Sonuçları  190
5. TKY Uygulamalarının Kritik Başarı Faktörleri  191
6. TKY’ye Yöneltilen Eleştiriler  193
7. TKY Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar  194
B. TKY'DE SÜREKLİ İYİLEŞME  196
1. Deming’in 14 İlkesi  196
2. Deming Çevrimi  197
3. Kalite Çemberleri (KÇ)  199
3.1. KÇ’nin Amaç ve Yararları  200
3.2. KÇ’nin İşleyişi  201
4. Kaizen  202
5. Sınırsız İyileşme  206
Bölüm Özeti  207
VIII. Bölüm
MESLEK STANDARTLARI VE
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
A. MESLEK STANDARDI KAVRAMI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI  211
1. Türkiye’de Meslek Standardı Çalışmaları  212
2. Meslek Standardı Kavramı ve Kapsamı  215
3. Ulusal Meslek Standardı Hazırlama Süreci  218
4. Meslek Standardının Şekli ve İçeriği  219
5. Meslek Standardı Seviyeleri  220
6. Meslek Standardının Amaçları  223
7. Meslek Standartlarının Önemi  225
8. Meslek Standardının Temel Ölçütleri  226
B. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ  227
1. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)  227
2. Mesleki Yeterlilik Belgesi  228
3. Belgelendirme Yetkilisi Kuruluşlar  229
4. Örnek Mesleki Yeterlilik Belgesi  230
Bölüm Özeti  233
IX. Bölüm
ÖRNEK MESLEK STANDARDI:
MEKATRONİK SİSTEM UZMANI
A. ÖRNEK MESLEK STANDARDI: MEKATRONİK SİSTEM UZMANI  237
1. Giriş  242
2. Meslek Tanıtımı  242
2.1. Meslek Tanımı  242
2.2. Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri  243
2.3. Sağlık, Güvenlik ve Çevre ile İlgili Düzenlemeler  243
2.4. Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat  243
2.5. Çalışma Ortamı ve Koşulları  243
2.6. Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler  243
3. Meslek Profili  243
3.1. Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri  244
3.2. Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman  258
3.3. Bilgi ve Beceriler  259
3.4. Tutum ve Davranışlar  262
4. Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme  263
Bölüm Özeti  264
X. Bölüm
KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ
A. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ  267
1. Kalite Güvence Kavramı  267
2. Kalite Güvence Sistemleri ve Gelişimi  267
3. Kalite Güvence Sistemlerinin Amaçları  270
4. Kalite Güvence Sistemlerinin Önemi ve Yararları  271
5. Kalite Güvence Sistemleri ve TKY  272
B. ISO 9000 KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ  274
1. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri ve İçeriği  274
1.1. ISO 9000:1994 Standardının İçeriği  276
1.2. ISO 9001 Standardının İçeriği  277
2. ISO 9001:2000 Revizyonunun Faydaları  281
3. ISO 9001:2008 ve ISO 9001:2015 Revizyonlarının Getirdiği Değişiklikler  283
3.1. ISO 9001:2008 Revizyonu  283
3.2. ISO 9001:2015 Revizyonu  289
4. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri’nin Amacı ve Yararları  290
5. Karşılaşılan Güçlükler  291
6. ISO 9000 Belgesi Nasıl Alınır?  292
Bölüm Özeti  294
XI. Bölüm
KALİTE EL KİTABI
A. KALİTE EL KİTABI İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER  299
1. Kalite Sistem Dokümantasyonu  300
2. Kalite El Kitabının Tanımı ve İçeriği  304
3. Kalite El Kitabının Amacı  308
4. Kalite El Kitabı Hazırlanırken Gözönünde Bulundurulması Gereken Hususlar  309
5. Kalite El Kitabının Hazırlanma Aşamaları  310
B. BELGELERİN DÜZENLENMESİ VE YÜKÜMLÜLÜKLER  311
1. Müracaat  311
1.1. Müracaatta Gerekli Belgeler ve İlgili Esaslar  311
1.2. Müracaatın Değerlendirilmesi ve Tetkik  312
1.3. Tetkik Sonuçlarının Değerlendirilmesi  314
2. Belgenin Verilmesi  315
3. Gözetim Tetkikleri  316
4. Belgenin Yenilenmesi ve Kalite Güvence Modelinin Değiştirilmesi  316
5. Belge Sahibi Kuruluşun Yükümlülükleri  316
6. TSE’nin Sorumlulukları  318
Bölüm Özeti  320
XII. Bölüm
ÖRNEK KALİTE EL KİTABI
A. ÖRNEK KALİTE EL KİTABI  325
Kaynaklar  355
Kavramlar Dizini  363
 


Fevzi Köksal ...
Ağustos 2024
280.00 TL
Sepete Ekle
İhsan Erozan
Mart 2024
350.00 TL
Sepete Ekle
R. Tuğrul Oğulata
Ocak 2024
125.00 TL
Sepete Ekle
Ahmet Yıldız
Şubat 2023
240.00 TL
Sepete Ekle





 

İÇİNDEKİLER
İçindekiler
Önsöz  7
Giriş  21
I. Bölüm
STANDARDİZASYONUN TARİHİ GELİŞİMİ VE ÖNEMİ
A. STANDARDİZASYONUN TARİHİ GELİŞİMİ  28
1. Standart ve Standardizasyon  29
2. Standardizasyonun Tarihi Gelişimi  33
3. Standart ile İlgili Kavramlar  38
B. STANDARDİZASYONUN ÖNEMİ  40
1. Standardizasyonun Önemi  40
2. Standardizasyonun Faydaları  41
2.1. Üreticiye Faydaları  41
2.2. Tüketiciye Faydaları  43
2.3. Ülke Ekonomisine Faydaları  45
Bölüm Özeti  47
II. Bölüm
STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI VE İLKELERİ
A. STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI  51
1. Standardizasyonun Amaçları  51
1.1. Sadeleştirme (Basitleştirme)  53
1.2. Herkesin Aynı Dili Konuşması Anlamında İletişim  53
1.3. Bütün Olarak Ekonominin İyileştirilmesi  53
1.4. Emniyet, Sağlık ve Hayatın Korunması  53
1.5. Tüketicinin ve Toplum Çıkarlarının Korunması  54
1.6. Ticari Engellerin Elimine Edilmesi  54
2. Standart Çeşitleri  54
2.1. Yapı Karakterlerine Göre Standartlar  55
2.2. Uygulama Şekillerine Göre Standartlar  56
2.3. Uygulama Alanlarına Göre Standartlar  58
3. Eğitimde Standardizasyon  60
4. YÖK Meslek Yüksekokulu Standartları  65
B. STANDARDİZASYONUN İLKELERİ  68
1. Standardizasyonun İlkeleri  69
2. Standardizasyon, Etkinlik ve Verimlilik  70
3. Standardizasyon, Kalite ve Kalite Kontrol  71
Bölüm Özeti  75
III. Bölüm
TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE) VE STANDARDİZASYON
A. TSE’NİN GÖREV VE ORGANLARI  79
1. Türkiye’de Standart Çalışmalarının Tarihçesi  79
2. TSE’nin Görev ve Organları  82
B. TSE'NİN BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI  87
1. TSE’nin Belgelendirme Çalışmaları  87
1.1. Üretim Yerlerinin Belgelendirilmesi  89
1.1.1. İmalatta Yeterlik Belgesi  89
1.2. Ürünlerin (Madde, Mamul, Mahsul) Belgelendirilmesi  89
1.2.1. Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi  89
1.2.2. Kaliteye Uygunluk Belgesi (TSEK)  90
1.2.3. x Kalite Uygunluk Belgesi  90
1.2.4. TSE Harmonize Dokümanlara Uygunluk Belgesi  91
1.2.5. CB Deney Belgesi (CB Test Certificate)  91
1.2.6. Key Mark ( )  92
1.2.7. Deney Sonuçları Belgesi (NTR)  92
1.3. Parti Mallarının Belgelendirilmesi  92
1.3.1. Parti Malı Uygunluk Belgesi  92
1.4. Hizmet Yerlerinin Belgelendirilmesi  92
1.4.1. Hizmet Yeterlilik Belgesi  93
1.5. İthal Malların Belgelendirilmesi  93
1.5.1. İthal Malı Uygunluk Belgesi  93
1.6. Laboratuvarların Belgelendirilmesi  93
1.6.1. Laboratuvar Yeterlilik Belgesi  93
1.7. Kalite Yönetim Sistem Belgesi  94
1.8. Çevre Yönetim Sistem Belgesi  95
1.9. Personel Belgelendirilmesi  95
1.10. Tekerlekli Araçlar İle Bu Araçlara Takılan Aksam ve Parçalar İçin Tip Onay Belgesi  96
1.11. Endüstriyel Standart Kodu (ICS Codes)  97
2. Metroloji ve Kalibrasyon Çalışmaları  97
Bölüm Özeti  99
IV. Bölüm
STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE STANDARTLAR
A. BÖLGESEL STANDARDİZASYON KURULUŞLARI  103
1. İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü  103
2. Bölgelerarası Standardizasyon Birliği (BASB)  103
3. Avrupa Standardizasyon Komitesi ve Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi (CEN/CENELEC)  104
4. Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI)  105
B. ULUSLARARASI STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE STANDARTLAR  105
1. Uluslararası Standardizasyon Kuruluşları  105
1.1. Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO)  105
1.2. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC: International Electrotechnical Commission)  107
1.3. Standartların Uygulanması İçin Uluslararası Federasyon (IFAN)  107
2. Uluslararası Standartlar  108
2.1. TS–ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri  108
2.2. EN 45000 Akreditasyon Standartları  108
2.3. HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi  109
2.3.1. HACCP (TS 13001) ile İlgili Bazı Tanımlar  110
2.3.2. HACCP’in Yararları  112
2.4. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemleri Belgesi  113
2.5. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) Belgesi  113
2.6. TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemi  115
2.7. TS EN ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu (ISO/IEC 17025)  115
3. Uluslar arası Standart İşaretler  116
3.1. © İşareti  116
3.2. ® İşareti  116
3.3. CE İşareti  116
Bölüm Özeti  119
V. Bölüm
KALİTE VE KALİTE KONTROL
A. KALİTE KAVRAMI VE UNSURLARI  124
1. Kalite Kavramının Gelişimi  124
2. Kalite Kavramı  126
3. Kalitenin Boyutları  130
4. Kalitenin Unsurları  131
4.1. Tasarım Kalitesi  131
4.2. Uygunluk Kalitesi  131
4.3. Kullanım Kalitesi  131
4.4. Dağıtım Kalitesi  131
4.5. İlişki Kalitesi  132
4.6. Ergonomik Kalite  132
4.7. Çevreye Uyum/Duyarlılık Kalitesi  132
5. Kalite ile İlgili Diğer Kavramlar  133
6. Kalite Maliyetleri  138
B. KALİTE KONTROL  143
1. Kalite Kontrol Kavramı  143
2. Kalite Kontrolün Amacı ve Önemi  145
3. Kalite Kontrolün Yararları  147
4. Toplam Kalite Kontrol (TKK)  148
Bölüm Özeti  150
VI. Bölüm
İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL
A. İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROLÜ  155
1. Kalite İyileştirme Araçları  155
2. İstatistiksel Kalite Kontrolü  158
2.1. 7 Araç  159
2.1.1. Pareto Diyagramı  159
2.1.2. Sebep–Sonuç Diyagramı  161
2.1.3. Histogram  161
2.1.4. Kontrol (Çetele) Tablosu  162
2.1.5. Saçılma Diyagramı  163
2.1.6. Gruplandırma  163
2.1.7. Kontrol Çizelgeleri  164
2.2. 7 Yeni Araç  164
2.2.1. İlişki Diyagramı  165
2.2.2. Beyin Fırtınası  166
2.2.3. Ağaç Diyagramı  167
2.2.4. Matriks Diyagramı  169
2.2.5. Matriks Veri Analiz Diyagramı  170
2.2.6. Proses Karar Program Tablosu  171
2.2.7. Ok Diyagramı  171
Bölüm Özeti  172
VII. Bölüm
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
A. TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) İLKELERİ  178
1. Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Kavramı  179
2. TKY’nin Amacı ve İlkeleri  181
3. TKY’ye Geçiş Süreci  184
4. TKY’nin Sonuçları  190
5. TKY Uygulamalarının Kritik Başarı Faktörleri  191
6. TKY’ye Yöneltilen Eleştiriler  193
7. TKY Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar  194
B. TKY'DE SÜREKLİ İYİLEŞME  196
1. Deming’in 14 İlkesi  196
2. Deming Çevrimi  197
3. Kalite Çemberleri (KÇ)  199
3.1. KÇ’nin Amaç ve Yararları  200
3.2. KÇ’nin İşleyişi  201
4. Kaizen  202
5. Sınırsız İyileşme  206
Bölüm Özeti  207
VIII. Bölüm
MESLEK STANDARTLARI VE
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
A. MESLEK STANDARDI KAVRAMI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI  211
1. Türkiye’de Meslek Standardı Çalışmaları  212
2. Meslek Standardı Kavramı ve Kapsamı  215
3. Ulusal Meslek Standardı Hazırlama Süreci  218
4. Meslek Standardının Şekli ve İçeriği  219
5. Meslek Standardı Seviyeleri  220
6. Meslek Standardının Amaçları  223
7. Meslek Standartlarının Önemi  225
8. Meslek Standardının Temel Ölçütleri  226
B. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ  227
1. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)  227
2. Mesleki Yeterlilik Belgesi  228
3. Belgelendirme Yetkilisi Kuruluşlar  229
4. Örnek Mesleki Yeterlilik Belgesi  230
Bölüm Özeti  233
IX. Bölüm
ÖRNEK MESLEK STANDARDI:
MEKATRONİK SİSTEM UZMANI
A. ÖRNEK MESLEK STANDARDI: MEKATRONİK SİSTEM UZMANI  237
1. Giriş  242
2. Meslek Tanıtımı  242
2.1. Meslek Tanımı  242
2.2. Mesleğin Uluslararası Sınıflandırma Sistemlerindeki Yeri  243
2.3. Sağlık, Güvenlik ve Çevre ile İlgili Düzenlemeler  243
2.4. Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat  243
2.5. Çalışma Ortamı ve Koşulları  243
2.6. Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler  243
3. Meslek Profili  243
3.1. Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri  244
3.2. Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman  258
3.3. Bilgi ve Beceriler  259
3.4. Tutum ve Davranışlar  262
4. Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme  263
Bölüm Özeti  264
X. Bölüm
KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ
A. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ  267
1. Kalite Güvence Kavramı  267
2. Kalite Güvence Sistemleri ve Gelişimi  267
3. Kalite Güvence Sistemlerinin Amaçları  270
4. Kalite Güvence Sistemlerinin Önemi ve Yararları  271
5. Kalite Güvence Sistemleri ve TKY  272
B. ISO 9000 KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ  274
1. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri ve İçeriği  274
1.1. ISO 9000:1994 Standardının İçeriği  276
1.2. ISO 9001 Standardının İçeriği  277
2. ISO 9001:2000 Revizyonunun Faydaları  281
3. ISO 9001:2008 ve ISO 9001:2015 Revizyonlarının Getirdiği Değişiklikler  283
3.1. ISO 9001:2008 Revizyonu  283
3.2. ISO 9001:2015 Revizyonu  289
4. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri’nin Amacı ve Yararları  290
5. Karşılaşılan Güçlükler  291
6. ISO 9000 Belgesi Nasıl Alınır?  292
Bölüm Özeti  294
XI. Bölüm
KALİTE EL KİTABI
A. KALİTE EL KİTABI İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER  299
1. Kalite Sistem Dokümantasyonu  300
2. Kalite El Kitabının Tanımı ve İçeriği  304
3. Kalite El Kitabının Amacı  308
4. Kalite El Kitabı Hazırlanırken Gözönünde Bulundurulması Gereken Hususlar  309
5. Kalite El Kitabının Hazırlanma Aşamaları  310
B. BELGELERİN DÜZENLENMESİ VE YÜKÜMLÜLÜKLER  311
1. Müracaat  311
1.1. Müracaatta Gerekli Belgeler ve İlgili Esaslar  311
1.2. Müracaatın Değerlendirilmesi ve Tetkik  312
1.3. Tetkik Sonuçlarının Değerlendirilmesi  314
2. Belgenin Verilmesi  315
3. Gözetim Tetkikleri  316
4. Belgenin Yenilenmesi ve Kalite Güvence Modelinin Değiştirilmesi  316
5. Belge Sahibi Kuruluşun Yükümlülükleri  316
6. TSE’nin Sorumlulukları  318
Bölüm Özeti  320
XII. Bölüm
ÖRNEK KALİTE EL KİTABI
A. ÖRNEK KALİTE EL KİTABI  325
Kaynaklar  355
Kavramlar Dizini  363
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024