"Temel İşletmecilik Bilgisi, değiştirilmiş ve geliştirilmiş 7. Baskı" başlığını taşıyan bu kitap; üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Meslek Yüksekokullarının işletme, muhasebe ve benzer bölümlerinde öğrenim görmekte olan birinci sınıf öğrencilerine; bir işletmenin yerine getirdiği üretim, pazarlama, finansman, insan kaynakları fonksiyonları, yönetim ve örgütleme kavramları ve halen işletmelerde kullanılmakta olan yönetsel teknikler ve araçlar hakkında temel nitelikte bilgiler vererek, yukarıda ifade edilen zorlukların üstesinden başarıyla gelebilme konusunda onları hazırlamayı amaçlamaktadır.
Bu kitapta; bir işletmenin yerine getirdiği üretim, pazarlama, finansman, insan kaynakları fonksiyonları ile yönetim, örgütleme, rekabet, kalite ve diğer konulara ilişkin ilke ve teknikler, kar amacı güden bir işletme temel alınarak açıklanmaktadır. Bununla birlikte, kitapta ele alınan konulara ilişkin ilke ve teknikler, kar amacı gütmeyen işletmelerde de büyük ölçüde geçerlidir.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
| Temel Kavram ve Bilgiler |
| Yönetim ve Organizasyon |
| İnsan kaynakları Yönetimi |
| Üretim |
| Pazarlama |
| Muhasebe ve Finansman |
| Diğer İşletmecilik Konuları |