Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Kongre ve Toplantı Yönetimi
Ağustos 2004 / 1. Baskı / 275 Syf.
Baskısı tükenmiştir.
 
   

Kitap, daha etkin yönetim anlayışını gündeme getirmektedir. İşletmeler için giderek önemi artan bu tür faaliyetlerin farklı sektörler için de gelir özelliği taşıdığı kaçınılmazdır. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapan konaklama işletmeleri sundukları hizmet karşılığında yüklü gelir elde etmektedirler. Dolayısıyla toplantı yönetimi turizm sektörünün gelişmekte olan alanlarının başında gelmektedir.

Toplantı yönetimine ilişkin yeni kavramların ve toplantı yönetimine ait yeni pozisyonların ortaya çıkması, konuların güncel yönleri ile irdelenmeleri gereğini doğurmuştur. Bu kitap, gerek turizm sektörü içerisinde çalışanları gerekse de bu sektöre adım atacak öğrencileri toplantı yönetimi konusunda daha detaylı bilgi sahibi yapmayı hedeflemektedir. Toplantı yönetimi ve organizasyonu çok fazla bilgi ihtiyacı doğururken bu bilginin değişik kaynaklardan derlenip toplanması da ayrı bir birikim gerektirmektedir.

Kitabımızda yer alan sektörün geleceği, halkla ilişkiler, toplantıların planlanması, pazarlanması gibi konular hakkında bilgi verilirken fazla ve gereksiz bilgiden kaçınılmış, sade ve mümkün olduğu kadar uygulamada yarar sağlayacak konulardan bahsedilmiştir.

Konu Başlıkları
Türkiye ve Dünyada Kongre Yönetimi
Toplantı Çeşitleri ve Özellikleri
Toplantı ve Kongre Düzenleyiciler
Toplantı Planlanması ve Yönetimi
Anlaşmalar, Toplantı Bütçelerinin Planlanması ve Kontrolü
Toplantı Sektöründe Pazarlama Yönetimi
Toplantı Amaçlı Reklam, Promosyon ve Halkla İlişkilerin Planlanması
Toplantı Yönetiminde İletişim
Örgütsel Alıcılar ve Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler
Yiyecek
İçecek ve Banket Hizmetleri
Toplantı Yönetiminde servis
Toplantı Sektörünün Geleceği ve Eğilimler
Barkod: 9789753478250
Yayın Tarihi: Ağustos 2004
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 275
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
Önsöz  5
Tablo – Şekil –Grafik Listesi  15
Birinci Bölüm
TÜRKİYE VE DÜNYADA KONGRE YÖNETİMİ
I. KONGRE, TOPLANTI VE FUARCILIK ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ  17
II. KONGRE, FUAR VE SERGİLERİN TARİHÇESİ  18
III. GÜNÜMÜZDE KONGRE ENDÜSTRİSİ: DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE DURUM  20
A. Türkiye’de Kongre Turizmi  23
IV. GÜNÜMÜZDE KONGRE PAZARININ FAALİYET ALANI  30
İkinci Bölüm
TOPLANTI ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
I. KONGRE VE DİĞER TOPLANTI ÇEŞİTLERİ  33
II. KONGRE TURİZMİNİN ÖZELLİKLERİ  33
III. KONGRELERİN SINIFLANDIRILMASI  34
IV. TOPLANTI ÇEŞİTLERİ  34
V. KONGRELERE İLİŞKİN İSTATİSTİKLER VE SAYISAL BİLGİLER  44
VI. KONGRE TESİSLERİNİN OLUŞUMU  46
Üçüncü Bölüm
TOPLANTI VE KONGRE DÜZENLEYİCİLERİ
I. ŞİRKETLER (FİRMALAR) VE DÜZENLEDİKLERİ TOPLANTILAR  51
A. Şirket Toplantıları Pazarı  51
II. ŞİRKET VE DERNEK-BİRLİK TOPLANTILARI ARASINDAKİ FARKLAR  54
III. TOPLANTI DÜZENLEME NEDENLERİ  55
IV. TOPLANTI SÜRELERİ  55
V. KARAR ALMA MEKANİZMASI  55
VI. BÜTÇE OLUŞUMU  57
VII. KATILIM ZORUNLULUĞU VE SAYISI  57
VIII. KATILIMIN GARANTİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ VE KATILIMCI SAYISI  58
IX. GARANTİLER  59
X. KATILIMCININ HOMOJENLİĞİ  59
XI. FİNANS/MASTER MUHASEBE HESABI  60
XII. REZERVASYON SÜRESİ  61
A. Yönetim Toplantıları  61
B. Eğitim Toplantıları  61
C. Bölgesel/Ulusal Satış Toplantıları  62
D. Yeni Ürün Tanıtımları  62
E. Teşvik (Incentive) Seyahatleri / Toplantıları  63
F. Hissedarlar Toplantıları  64
G. Diğer Şirket Toplantıları  64
XIV. DERNEKLER/BİRLİKLER/KURULUŞLAR VE TOPLANTILARI  65
A. Dernek ve Birlik Tanımı  65
B. Derneklerin/Birliklerin Amaçları  67
XV. DERNEK VE BİRLİK TÜRLERİ  67
A. Ticari ve Mesleki Dernek/Birlikler  68
B. Tıbbi ve Bilimsel Amaçlı Dernek ve Birlikler  68
C. Dini Örgütler  68
D. Eğitim Dernek ve Birlikleri  69
E. Yardım Kurumları  69
F. İşçi Sendikaları  69
G. İş Amaçlı / Ticari Birlikler  69
H. Amatör Dernek ve Birlikler  70
I. Hükümet Örgütleri  70
XVI. DERNEK VE BİRLİK TOPLANTI TÜRLERİ  70
XVII. DERNEK VE BİRLİK ÜYELİĞİ  71
XVIII. TİCARİ AMAÇ (KÂR AMACI) GÜTMEYEN KURULUŞLAR  71
Dördüncü Bölüm
TOPLANTI PLANLAMASI VE YÖNETİMİ
I. BAĞIMSIZ KONGRE PLANLAMACILARI  76
II. YÖNETİM ŞİRKETLERİ  76
III. DESTİNASYON YÖNETİM İŞLETMELERİ  76
IV. TEŞVİK SEYAHATLERİ OFİSİ  76
V. ULUSAL TURİZM BÜROLARI  77
VI. KONGRE BÜROLARI  77
VII. SEYAHAT ACENTALARI VE TUR OPERATÖRLERİ  7 7
VIII. TOPLANTI PLANLAMA SÜRECİ: TOPLANTININ PLANLANMASI, BÖLGE VE YER SEÇİMİ, DENETİMİ VE TOPLANTI PLANLAMACILARININ BAKIŞ AÇILARI  77
A. Toplantının Planlanması  77
B. Toplantı Bölgesi ve Yeri ile İlgili Faktörler  78
C. Olanakların Seçimi  84
Beşinci Bölüm
ANLAŞMALAR, TOPLANTI BÜTÇELERİNİN
PLANLANMASI VE KONTROLÜ
I. BİR TOPLANTI SALONU VEYA KONGRE MERKEZİ İLE ANLAŞMA  101
II. SÖZLEŞMELERDE BULUNMASI GEREKEN MADDELER  102
III. SÖZLEŞME BÖLÜMLERİ  102
A. Yiyecek-İçecek Sözleşmeleri  106
1. Fiyat  107
2. Eklemeler  107
3. Garantiler  108
4. Servis Rasyoları  108
5. Sözleşme Hususlarının Kontrolü - Zamanla Kontrol Edilecek Hususlar  108
IV. TOPLANTI ÖNCESİ ÖN TOPLANTILAR  109
V. TOPLANTI BÜTÇELERİ  110
A. Ön Bütçenin Planlanması  112
1. Ön Bütçe Araştırması  115
2. Araştırmada Elde Edilen Maliyetlerin Ön Bütçe ile Karşılaştırılması  117
B. Bütçenin Onaylanması  117
C. Toplantı Bütçesinin Kontrolü  118
D. Finansal Terimlerin Tanımları  118
Altıncı Bölüm
TOPLANTI SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ
I. PAZARLAMANIN TANIMI  121
II. TURİZM PAZARLAMASININ TEMEL ÖZELLİKLERİ  124
III. KONGRE YÖNETİMİNDE PAZARLAMA KARMASI  125
IV. TOPLANTI / KONGRE PAZARLAMA PLANI  135
A. Pazarlama Planının İlkeleri  135
B. Pazarlama Planının Aşamaları  137
1. Aşama - Araştırma  137
2. Aşama - Hedef Pazarların ve Konumlandırmanın Belirlenmesi  143
3. Aşama - Amaçların ve Hareket Planının Uygulanması  145
4. Aşama - Kontrol, Değerlendirme ve Düzeltme  146
C. Planlamada Tahminleme ve Bileşenleri  147
D. Pazarlama Planı Dönüşümü  148
E. Ana Araştırma ve Organize Etme Planları  149
Yedinci Bölüm
TOPLANTI AMAÇLI REKLAM, PROMOSYON VE
HALKA İLİŞKİLERİN PLANLANMASI
I. REKLÂM  151
II. PROMOSYON  152
III. MEDYA  154
IV. HALKLA İLİŞKİLER  154
V. BİLGİSAYAR VE TOPLANTI YÖNETİMİ  154
A. İhtiyaç Analizi  155
B. Bilgisayar Yazılımı Alışverişi  160
Sekizinci Bölüm
TOPLANTI YÖNETİMİNDE İLETİŞİM
I. MÜŞTERİLER İLE İLETİŞİM SAĞLAMAK  163
III. İLETİŞİM ARAÇLARI  164
A. İletişim Araçlarının Seçimi  164
IV. KİŞİSEL İLİŞKİLERE DAYANAN İLETİŞİM  165
A. Kişisel İletişimin Amaçları  165
V. TELEFON İLE İLETİŞİM  167
A. Turizm Pazarlamasında Telefonla Satış Süreci  168
VI. ELEKTRONİK PAZARLAMA VE BİLGİ SİSTEMLERİNİN KULLANIMI  170
A. Internet  171
VII. SERGİLER, FUARLAR VE TİCARİ GÖSTERİLER  172
VIII. DOĞRUDAN POSTA REKLAMLARI  173
A. Doğrudan Postanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri  174
B. Pazarlama Planı Yaklaşımı  175
C. Dolaylı Materyaller  176
1. Broşürler ve Dosyalar  176
D. Medya Reklamcılığı  177
E. Reklâmın Amaçları  178
F. Etkili Reklâmcılık  179
G. Reklâmcılık Acenteleri  181
Dokuzuncu Bölüm
ÖRGÜTSEL ALICILAR VE SATIN ALMA
KARARLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
I. ÇEVRESEL FAKTÖRLER  185
II. ÖRGÜTSEL FAKTÖRLER  185
III. KİŞİLERARASI FAKTÖRLER  186
IV. BİREYSEL FAKTÖRLER  18 6
V. ÖRGÜTSEL SATIN ALMA KARARLARI  186
A. Sorunun Tanımlanması  187
B. Genel İhtiyaç Tanımı  187
C. Ürün veya Hizmet Belirleme  187
D. Tedarikçi Araştırması  188
E. Teklif  188
F. Seçenekler Arasında Seçim  188
G. Anlaşma  189
H. Performans Değerlemesi  189
VI. TOPLANTI PLANLAMACILARI İLE İLETİŞİM VE ANLAŞMA SAĞLAMAK  190
VII. ŞİRKET HESABI VE ŞİRKET SEYAHAT YÖNETİCİSİ  192
Onuncu Bölüm
YİYECEK / İÇECEK VE BANKET HİZMETLERİ
I. YİYECEK-İÇECEK FİYATLARI  195
II. BANKETLER  200
A. Banket Hizmetleri  201
B. Banketlerin Hazırlanması  201
III. YİYECEK HAZIRLAMA SİSTEMLERİ  2 02
IV. BANKET SALONLARININ REZERVE EDİLMESİ  203
V. YİYECEK ÜRETİMİ  204
VI. YİYECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ  206
A. Kahvaltılar  206
B. Molalar  207
C. Banket / Öğle Yemekleri  208
D. Banket / Akşam Yemekleri  209
E. Partiler  209
F. Resepsiyonlar  210
VII. İÇECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ  210
A. Ev Sahipli Barlar  211
B. Nakit Ödemeli Barlar (Cash Bar)  211
VIII. BEKLENEN İÇECEK TÜKETİMİ  211
IX. BANKET BARIN KURULMASI  212
X. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR  212
XI. LİKÖR GİDERLERİNİ AZALTMAK  212
A. Likör Planı Seçimi  212
XII. BAR ENVANTERİ  214
A. Barmenlere Bilgi  214
B. Şişe Boşaltımlarının Kontrol Edilmesi  214
C. Tüketimin Belirlenmesi  214
XIII. MENÜLER  215
A. Menü Planlamasındaki Önemli Etkenler  216
B. Menü Dizaynında Yapılan Genel Hatalar  219
C. Menü Değerlendirilmesi  220
XIV. SANİTASYON VE GÜVENLİK  221
XV. YİYECEK- İÇECEK ÜRETİMİ SÜRESİNCE KONTROL  226
Onbirinci Bölüm
TOPLANTI YÖNETİMİNDE SERVİS
I. SERVİS KAVRAMI  227
II. SERVİSİN ÖNEMİ  227
III. BAŞARILI SERVİS İÇİN İPUÇLARI  228
IV. SERVİS PERSONELİNDE ARANILAN NİTELİKLER  229
V. RESTORAN SERVİSİNDE ÇALIŞANLARIN BİLMELERİ GEREKEN KURALLAR  231
VI. SERVİSTE SANİTASYON VE HİJYEN  232
VII. KÖTÜ SERVİSİN NEDENLERİ  233
VIII. SERVİS TÜRLERİNİN SEÇİMİNDE ROL OYNAYAN ETMENLER  233
IX. SERVİS YÖNTEMLERİ  23 3
A. Masa Servisi  234
1. Fransız Usulü Servis  234
2. İngiliz Usulü Servis  235
3. Amerikan Usulü Servis  236
4. Rus Usulü Servis  236
B. Kişisel (Self) Servis  238
1. Büfe Servisi  238
2. Toplantılarda Satış Makinalarının Kullanımı  239
X. PROTOKOL SERVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR  239
XI. RESTORAN VE BARDA SERVİS SIRASINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER  239
XII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN ÖNCE SERVİSLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER  240
XIII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN SONRA SERVİSLE İLGİLİ YAPILAN FAALİYETLER  241
Onikinci Bölüm
TOPLANTI SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ VE EĞİLİMLER
I. TOPLANTI ENDÜSTRİSİNDE GELİŞMELER  247
II. KÜRESELLEŞME  249
III. İKİNCİ KUŞAK ŞEHİRLER (SECOND-TIER)  250
IV. KONGRE MERKEZLERİNİN GELİŞMESİ  250
V. PROFESYONEL TOPLANTI PLANLAMACILARI  250
VI. TEKNOLOJİ KULLANIMINDA ARTIŞ  252
VII. ORTAKLIK PAZARLAMASI  253
EK 1
BAŞARILI BİR TOPLANTI İÇİN
PLANLAMACININ KONTROL LİSTESİ
PLANLAMA LİSTESİ  255
I. Öncelikli Sorular  255
II. Toplantı Planlama  255
A. Yönetim  255
B. Yiyecek-İçecek  257
C. Alan İhtiyacı  257
D. Program  259
E. Taşıma  260
III. Program Planlama  261
İçerik materyali  261
Kullanılacak Sunum Tipleri  261
Sunum Yöntemleri  26 2
Program Hizmetleri  262
Kullanılacak Ekipman  263
Program Tamamlayıcı Faaliyetler  264
Referanslar (Kaynaklar)  265
 







 

İÇİNDEKİLER
Önsöz  5
Tablo – Şekil –Grafik Listesi  15
Birinci Bölüm
TÜRKİYE VE DÜNYADA KONGRE YÖNETİMİ
I. KONGRE, TOPLANTI VE FUARCILIK ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ  17
II. KONGRE, FUAR VE SERGİLERİN TARİHÇESİ  18
III. GÜNÜMÜZDE KONGRE ENDÜSTRİSİ: DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE DURUM  20
A. Türkiye’de Kongre Turizmi  23
IV. GÜNÜMÜZDE KONGRE PAZARININ FAALİYET ALANI  30
İkinci Bölüm
TOPLANTI ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
I. KONGRE VE DİĞER TOPLANTI ÇEŞİTLERİ  33
II. KONGRE TURİZMİNİN ÖZELLİKLERİ  33
III. KONGRELERİN SINIFLANDIRILMASI  34
IV. TOPLANTI ÇEŞİTLERİ  34
V. KONGRELERE İLİŞKİN İSTATİSTİKLER VE SAYISAL BİLGİLER  44
VI. KONGRE TESİSLERİNİN OLUŞUMU  46
Üçüncü Bölüm
TOPLANTI VE KONGRE DÜZENLEYİCİLERİ
I. ŞİRKETLER (FİRMALAR) VE DÜZENLEDİKLERİ TOPLANTILAR  51
A. Şirket Toplantıları Pazarı  51
II. ŞİRKET VE DERNEK-BİRLİK TOPLANTILARI ARASINDAKİ FARKLAR  54
III. TOPLANTI DÜZENLEME NEDENLERİ  55
IV. TOPLANTI SÜRELERİ  55
V. KARAR ALMA MEKANİZMASI  55
VI. BÜTÇE OLUŞUMU  57
VII. KATILIM ZORUNLULUĞU VE SAYISI  57
VIII. KATILIMIN GARANTİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ VE KATILIMCI SAYISI  58
IX. GARANTİLER  59
X. KATILIMCININ HOMOJENLİĞİ  59
XI. FİNANS/MASTER MUHASEBE HESABI  60
XII. REZERVASYON SÜRESİ  61
A. Yönetim Toplantıları  61
B. Eğitim Toplantıları  61
C. Bölgesel/Ulusal Satış Toplantıları  62
D. Yeni Ürün Tanıtımları  62
E. Teşvik (Incentive) Seyahatleri / Toplantıları  63
F. Hissedarlar Toplantıları  64
G. Diğer Şirket Toplantıları  64
XIV. DERNEKLER/BİRLİKLER/KURULUŞLAR VE TOPLANTILARI  65
A. Dernek ve Birlik Tanımı  65
B. Derneklerin/Birliklerin Amaçları  67
XV. DERNEK VE BİRLİK TÜRLERİ  67
A. Ticari ve Mesleki Dernek/Birlikler  68
B. Tıbbi ve Bilimsel Amaçlı Dernek ve Birlikler  68
C. Dini Örgütler  68
D. Eğitim Dernek ve Birlikleri  69
E. Yardım Kurumları  69
F. İşçi Sendikaları  69
G. İş Amaçlı / Ticari Birlikler  69
H. Amatör Dernek ve Birlikler  70
I. Hükümet Örgütleri  70
XVI. DERNEK VE BİRLİK TOPLANTI TÜRLERİ  70
XVII. DERNEK VE BİRLİK ÜYELİĞİ  71
XVIII. TİCARİ AMAÇ (KÂR AMACI) GÜTMEYEN KURULUŞLAR  71
Dördüncü Bölüm
TOPLANTI PLANLAMASI VE YÖNETİMİ
I. BAĞIMSIZ KONGRE PLANLAMACILARI  76
II. YÖNETİM ŞİRKETLERİ  76
III. DESTİNASYON YÖNETİM İŞLETMELERİ  76
IV. TEŞVİK SEYAHATLERİ OFİSİ  76
V. ULUSAL TURİZM BÜROLARI  77
VI. KONGRE BÜROLARI  77
VII. SEYAHAT ACENTALARI VE TUR OPERATÖRLERİ  7 7
VIII. TOPLANTI PLANLAMA SÜRECİ: TOPLANTININ PLANLANMASI, BÖLGE VE YER SEÇİMİ, DENETİMİ VE TOPLANTI PLANLAMACILARININ BAKIŞ AÇILARI  77
A. Toplantının Planlanması  77
B. Toplantı Bölgesi ve Yeri ile İlgili Faktörler  78
C. Olanakların Seçimi  84
Beşinci Bölüm
ANLAŞMALAR, TOPLANTI BÜTÇELERİNİN
PLANLANMASI VE KONTROLÜ
I. BİR TOPLANTI SALONU VEYA KONGRE MERKEZİ İLE ANLAŞMA  101
II. SÖZLEŞMELERDE BULUNMASI GEREKEN MADDELER  102
III. SÖZLEŞME BÖLÜMLERİ  102
A. Yiyecek-İçecek Sözleşmeleri  106
1. Fiyat  107
2. Eklemeler  107
3. Garantiler  108
4. Servis Rasyoları  108
5. Sözleşme Hususlarının Kontrolü - Zamanla Kontrol Edilecek Hususlar  108
IV. TOPLANTI ÖNCESİ ÖN TOPLANTILAR  109
V. TOPLANTI BÜTÇELERİ  110
A. Ön Bütçenin Planlanması  112
1. Ön Bütçe Araştırması  115
2. Araştırmada Elde Edilen Maliyetlerin Ön Bütçe ile Karşılaştırılması  117
B. Bütçenin Onaylanması  117
C. Toplantı Bütçesinin Kontrolü  118
D. Finansal Terimlerin Tanımları  118
Altıncı Bölüm
TOPLANTI SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ
I. PAZARLAMANIN TANIMI  121
II. TURİZM PAZARLAMASININ TEMEL ÖZELLİKLERİ  124
III. KONGRE YÖNETİMİNDE PAZARLAMA KARMASI  125
IV. TOPLANTI / KONGRE PAZARLAMA PLANI  135
A. Pazarlama Planının İlkeleri  135
B. Pazarlama Planının Aşamaları  137
1. Aşama - Araştırma  137
2. Aşama - Hedef Pazarların ve Konumlandırmanın Belirlenmesi  143
3. Aşama - Amaçların ve Hareket Planının Uygulanması  145
4. Aşama - Kontrol, Değerlendirme ve Düzeltme  146
C. Planlamada Tahminleme ve Bileşenleri  147
D. Pazarlama Planı Dönüşümü  148
E. Ana Araştırma ve Organize Etme Planları  149
Yedinci Bölüm
TOPLANTI AMAÇLI REKLAM, PROMOSYON VE
HALKA İLİŞKİLERİN PLANLANMASI
I. REKLÂM  151
II. PROMOSYON  152
III. MEDYA  154
IV. HALKLA İLİŞKİLER  154
V. BİLGİSAYAR VE TOPLANTI YÖNETİMİ  154
A. İhtiyaç Analizi  155
B. Bilgisayar Yazılımı Alışverişi  160
Sekizinci Bölüm
TOPLANTI YÖNETİMİNDE İLETİŞİM
I. MÜŞTERİLER İLE İLETİŞİM SAĞLAMAK  163
III. İLETİŞİM ARAÇLARI  164
A. İletişim Araçlarının Seçimi  164
IV. KİŞİSEL İLİŞKİLERE DAYANAN İLETİŞİM  165
A. Kişisel İletişimin Amaçları  165
V. TELEFON İLE İLETİŞİM  167
A. Turizm Pazarlamasında Telefonla Satış Süreci  168
VI. ELEKTRONİK PAZARLAMA VE BİLGİ SİSTEMLERİNİN KULLANIMI  170
A. Internet  171
VII. SERGİLER, FUARLAR VE TİCARİ GÖSTERİLER  172
VIII. DOĞRUDAN POSTA REKLAMLARI  173
A. Doğrudan Postanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri  174
B. Pazarlama Planı Yaklaşımı  175
C. Dolaylı Materyaller  176
1. Broşürler ve Dosyalar  176
D. Medya Reklamcılığı  177
E. Reklâmın Amaçları  178
F. Etkili Reklâmcılık  179
G. Reklâmcılık Acenteleri  181
Dokuzuncu Bölüm
ÖRGÜTSEL ALICILAR VE SATIN ALMA
KARARLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
I. ÇEVRESEL FAKTÖRLER  185
II. ÖRGÜTSEL FAKTÖRLER  185
III. KİŞİLERARASI FAKTÖRLER  186
IV. BİREYSEL FAKTÖRLER  18 6
V. ÖRGÜTSEL SATIN ALMA KARARLARI  186
A. Sorunun Tanımlanması  187
B. Genel İhtiyaç Tanımı  187
C. Ürün veya Hizmet Belirleme  187
D. Tedarikçi Araştırması  188
E. Teklif  188
F. Seçenekler Arasında Seçim  188
G. Anlaşma  189
H. Performans Değerlemesi  189
VI. TOPLANTI PLANLAMACILARI İLE İLETİŞİM VE ANLAŞMA SAĞLAMAK  190
VII. ŞİRKET HESABI VE ŞİRKET SEYAHAT YÖNETİCİSİ  192
Onuncu Bölüm
YİYECEK / İÇECEK VE BANKET HİZMETLERİ
I. YİYECEK-İÇECEK FİYATLARI  195
II. BANKETLER  200
A. Banket Hizmetleri  201
B. Banketlerin Hazırlanması  201
III. YİYECEK HAZIRLAMA SİSTEMLERİ  2 02
IV. BANKET SALONLARININ REZERVE EDİLMESİ  203
V. YİYECEK ÜRETİMİ  204
VI. YİYECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ  206
A. Kahvaltılar  206
B. Molalar  207
C. Banket / Öğle Yemekleri  208
D. Banket / Akşam Yemekleri  209
E. Partiler  209
F. Resepsiyonlar  210
VII. İÇECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ  210
A. Ev Sahipli Barlar  211
B. Nakit Ödemeli Barlar (Cash Bar)  211
VIII. BEKLENEN İÇECEK TÜKETİMİ  211
IX. BANKET BARIN KURULMASI  212
X. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR  212
XI. LİKÖR GİDERLERİNİ AZALTMAK  212
A. Likör Planı Seçimi  212
XII. BAR ENVANTERİ  214
A. Barmenlere Bilgi  214
B. Şişe Boşaltımlarının Kontrol Edilmesi  214
C. Tüketimin Belirlenmesi  214
XIII. MENÜLER  215
A. Menü Planlamasındaki Önemli Etkenler  216
B. Menü Dizaynında Yapılan Genel Hatalar  219
C. Menü Değerlendirilmesi  220
XIV. SANİTASYON VE GÜVENLİK  221
XV. YİYECEK- İÇECEK ÜRETİMİ SÜRESİNCE KONTROL  226
Onbirinci Bölüm
TOPLANTI YÖNETİMİNDE SERVİS
I. SERVİS KAVRAMI  227
II. SERVİSİN ÖNEMİ  227
III. BAŞARILI SERVİS İÇİN İPUÇLARI  228
IV. SERVİS PERSONELİNDE ARANILAN NİTELİKLER  229
V. RESTORAN SERVİSİNDE ÇALIŞANLARIN BİLMELERİ GEREKEN KURALLAR  231
VI. SERVİSTE SANİTASYON VE HİJYEN  232
VII. KÖTÜ SERVİSİN NEDENLERİ  233
VIII. SERVİS TÜRLERİNİN SEÇİMİNDE ROL OYNAYAN ETMENLER  233
IX. SERVİS YÖNTEMLERİ  23 3
A. Masa Servisi  234
1. Fransız Usulü Servis  234
2. İngiliz Usulü Servis  235
3. Amerikan Usulü Servis  236
4. Rus Usulü Servis  236
B. Kişisel (Self) Servis  238
1. Büfe Servisi  238
2. Toplantılarda Satış Makinalarının Kullanımı  239
X. PROTOKOL SERVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR  239
XI. RESTORAN VE BARDA SERVİS SIRASINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER  239
XII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN ÖNCE SERVİSLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER  240
XIII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN SONRA SERVİSLE İLGİLİ YAPILAN FAALİYETLER  241
Onikinci Bölüm
TOPLANTI SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ VE EĞİLİMLER
I. TOPLANTI ENDÜSTRİSİNDE GELİŞMELER  247
II. KÜRESELLEŞME  249
III. İKİNCİ KUŞAK ŞEHİRLER (SECOND-TIER)  250
IV. KONGRE MERKEZLERİNİN GELİŞMESİ  250
V. PROFESYONEL TOPLANTI PLANLAMACILARI  250
VI. TEKNOLOJİ KULLANIMINDA ARTIŞ  252
VII. ORTAKLIK PAZARLAMASI  253
EK 1
BAŞARILI BİR TOPLANTI İÇİN
PLANLAMACININ KONTROL LİSTESİ
PLANLAMA LİSTESİ  255
I. Öncelikli Sorular  255
II. Toplantı Planlama  255
A. Yönetim  255
B. Yiyecek-İçecek  257
C. Alan İhtiyacı  257
D. Program  259
E. Taşıma  260
III. Program Planlama  261
İçerik materyali  261
Kullanılacak Sunum Tipleri  261
Sunum Yöntemleri  26 2
Program Hizmetleri  262
Kullanılacak Ekipman  263
Program Tamamlayıcı Faaliyetler  264
Referanslar (Kaynaklar)  265
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024