Konuya ilgi duyanların gıda mikrobiyolojisi hakkında Ön bilgileri alabilecekleri bir kaynak olarak hazırlanan "Gıda Mikrobiyolojisi" kitabının, gelen öneriler ve eleştiriler doğrultusunda dördüncü baskı yapılırken; kitaptaki bilgiler yeni araştırmalar ve yayınların ışığı altından tekrar gözden geçirilerek gerekli eklemeler ve değişiklikler yapılmış.
Konu Başlıkları
Mikrobiyolojinin Gelişimi
Mikroorganizmaların İsimlendirilmesi
Mikroorganizmaların Sınıflandırılması
Mikroorganizmaların Canlılar Alemindeki Yeri
Protozoonla
Algler
Virüsler
Küfler (Mantarlar)
Mayalar
Bakteriler
Mikroorganizmaların Üremeleri Üzreine Tkili Olan Faktörler
Mikroorganizmaların Bulaşma Kaynakları
Mikrobiyolojik Kontrol Yöntemleri
Gıdaların Mikrobiyolojik Özellikleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Mikrobiyoloji Laboratuarları
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Genel Çalışma Kuralları
Cam Malzemenin Mikrobiyolojik Analiz İçin Hazırlanması
Sterilizasyon
Mikrobiyolojik Analizler
Mikrobiyolojik Analiz İçin Örnek Alınması
Mikroorganizmaların Üretilmeleri
İnkübasyon
Bakterilerin Sayım Yöntemleri
Mikroorganizmaların Tek Olarak İzole Edilmesi
Bakterilerin İdentifikasyonu
Mikrobiyolojik Kontrol Sonuçlarının Değerlendirlimesi