İÇİNDEKİLER
1. BÖLÜM: KÜRESEL GIDA SİSTEMLERİNE GİRİŞ: KAVRAMSAL BİR ÇERÇEVE
1.1. Küresel Gıda Sistemlerinin Dönüşümü: Genel Bir Bakış
1.2. Aktör Perspektifiyle Gıda Sistemlerine Bakmak: Türkiye Gıda Perakende Şirketleri Örneği
1.3. Alternatif Tedarik Zincirleriyle Sürdürülebilir Bir Gıda Sistemi Mümkün mü?
2. BÖLÜM: GIDA GÜVENLİĞİ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KAMU POLİTİKALARI
2.1. Ortak Geleceğimiz İçin Balıkçılıkta Yaşanan Trajedilerin Analizi ve Çözümler
2.2. Türkiye’de Gıda Ürünlerine Uygulanan YDA Çalışmalarının Ekolojik Açıdan Değerlendirilmesi ve Eleştirisi
2.3. İklim Değişikliği Karşısında Gıda Güvenliğini Konuşmak: AfB Deneyimi Üzerine Bir Değerlendirme
3. BÖLÜM: GIDA SİSTEMLERİ VE KENTSEL–KIRSAL BAĞLANTILAR
3.1. Kentsel Tarımı Planlama İle İlişkilendirmek: Sorunlar, Politikalar ve Uygulamalar
3.2. Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinde Kentsel Tarım
3.3. Küresel Gıda Pazarında Yöresel–Yerel Gıdalar ve Coğrafi İşaret Sistemindeki Gelişmeler
4. BÖLÜM: KÜRESEL GIDA SİSTEMLERİNİN GELECEĞİ: ZORLUKLAR VE FIRSATLAR
4.1. Tarımsal Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Tarım
4.2. Sürdürülebilir ve Adil Bir Gıda Sistemine Geçiş Mümkün Olabilir mi? 4.3. Küçülme (Degrowth) Yaklaşımının Tarım Sektörü Açısından Değeri ve Potansiyeli Ekolojiye Duyarlı Tarım Uygulamaları: Dünyadan Örnekler |