Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Gıda Analizleri
Şubat 2015 / 1. Baskı / 319 Syf.
Fiyatı: 315.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliğini hiç kaybetmeyecek şekilde kendisini yenilemektedir. Beslenmenin insanlık için bu kadar önemli bir konu olmasıyla besin teknolojisi, besin analizleri ve bu konuda yapılan araştırmalar, incelemeler ön plana çıkmaktadır. Günümüzde tüketici anlayışının değişmesi, gıda terörü ile ilgili bilginin ve farkındalığın artması, sağlıklı beslenme yönünde bir tutum oluşması gıda analizlerinin de önemini arttırmaktadır.

Bilgi, bilinç ve farkında!ık çağı içindeyiz... Teknolojinin bize sunduğu nimetlerden birisi de her türlü bilgiye ve habere kolayca ulaşabilmemizdir. Bu sebeple insanlık gıda ve sağlığını ilgilendiren konularda daha dikkatli, hassas çünkü daha fazla bilgisi var. Öte yandan, diğer sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de firmalar kalite çıtasını yükseltmek ve rekabette eleğin üstünde kalmamak adına daha kontrollü üretim sağlama çabası içindedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda gıdanın analizi rutin ve çok gereklidir.

Elinizde tuttuğunuz "Gıda Analizleri" kitabının amacı da budur... Gıda sektöründe kalite kontrol birimlerinde, laboratuvarlarda çalışanların, bu alanda üniversite eğitimi alanların ve akademisyenlerin gıdaların analizinde kullanacağı yöntemleri yenilenmiş ve gözden geçirilmiş şekliyle tekrar bir kapak altında toplamaya çalıştık. Rutin laboratuvar tekniklerinde başvurulan bilgileri bir araya getirdik. Samuel Johnson'in; "Bilgi, iki çeşittir; bir konuyu bilmek, o konuyu nereden öğreneceğini bilmek." sözünden yola çıkarak, gıda analizleri konusunda bilginin öğrenebilineceği bir kaynak oluşturduk. (Önsözden)

Konu Başlıkları
Gıda Maddelerine Yapılan Bazı Temel Kimyasal Analizler
Süt ve Süt Ürünlerinin Analizleri
İçme ve Kullanma Suları Analizleri
Yemeklik Yağlar ve Analizleri
Et ve Et Ürünleri Analizleri
Un ve Unlu Mamullerdeki Analizler
Konserve Analizleri
Alkolsüz İçeceklerin Analizleri
Alkollü İçeceklerin Analizleri
Bal Analizleri
Mikrobiyolojik Analizler
Barkod: 9786059929226
Yayın Tarihi: Şubat 2015
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 319
Yayınevi: Dora Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

Sabriye Ak Kuran
Haziran 2024
200.00 TL
Sepete Ekle
Mustafa Tayar ...
Şubat 2021
329.00 TL
Sepete Ekle
Osman Erkmen ...
Kasım 2020
580.00 TL
Sepete Ekle
Bahattin Çetin
Ekim 2020
195.00 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024