Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller
Nisan 2022 / 1. Baskı / 440 Syf.
Fiyatı: 315.00 TL
Temin süresi 2-3 gündür.
 
Sepete Ekle
   

Günümüz dünyasında özellikle hizmet sektörünü derinden etkileyen deneyim ekonomisi kavramı sayesinde standartlaştırılmış hizmet sunumu yerini kişiye özelleştirilmiş sunumlara yani deneyimlere bırakmıştır. Artık destinasyonlar ya da işletmeler hizmetten ziyade deneyim satmanın ne kadar önemli olduğunu tartışmakta ve yeniçağa adapte olmaya çalışmaktadır. Çünkü deneyimler mal ve hizmet sunumu arasındaki fiyat farkından çok daha yüksek bir katma değer yaratmaktadır. Bununla birlikte turistler de standart turistik ürün yerine sıradan ya da alışılmadık deneyimsel faaliyetlere yönelmeye başlamıştır.

Yeme içme aktiviteleri, gastronomi turizmi kapsamında önemli bir değer hâline gelirken deneyimlerle desteklenen gastronomi turizmi faaliyetleri gastronomi deneyimleri olarak sınıflandırılır. Bu deneyim türü, turistlerin yiyecekleri tatmak için bir destinasyona gitmesi ile sınırlı değildir. Destinasyona giden turistlerin, yöresel yiyecekler ile birlikte yöre halkının yaşam tarzını, mutfak kültürünü, yemek yeme alışkanlıklarını da anlamasını sağlayan birtakım deneyimsel faaliyetlerin turizm aktivitesine eklenmesi ile ortaya çıkar. Bu kitapta gastronomi deneyiminde önemli yer tutan bu etkinliklerin bütüncül bir şekilde ele alındığı gastronomi rotaları ve festivallerine değinilmiştir.

Kitap deneyimsel açıdan ele alınan iki kavramsal bölüm ile sekizi gastronomi rotası, dördü festivaller olmak üzere toplam on dört bölümden oluşmaktadır. Kitap, gastronomi lisans ve lisansüstü eğitiminde kaynak olarak kullanılabilecek nitelikte tasarlanması yanı sıra turizm işletmeciliği alanında deneyimsel turizm uygulamalarını anlama ve uygulama açısından sektör temsilcilerine de yol göstermeyi amaçlamaktadır.

Konu Başlıkları
Gastronomi Deneyimleri, Doç. Dr. Gülizar Akkuş
Deneyimsel Yönüyle Gastrorehberlik, Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Başoda
Rotalar
Gastronomi Rotaları, Doktora Öğrencisi Evren Kıran – Prof. Dr. İsmail Kızılırmak
Şarap Rotaları, Dr. Öğr. Üyesi Salih Yıldız
Peynir Rotaları, Arş. Gör. Dr. Zühal Aksakallı Bayraktar
Deniz Ürünü Rotaları, Dr. Öğr. Üyesi Aykut
Bira Rotaları, Dr. Öğr. Üyesi Salih
Şehir Bazlı Gastronomi Rotaları, Doktora Öğrencisi Evren Kıran – Prof. Dr. İsmail
Hasat Rotaları, Dr. Öğr. Üyesi Aykut Şimşek
Geleneksel Yemek Tarifi Rotaları, Öğr. Gör. Enes Güleç – Arş. Gör. Rıdvan Solmaz
Tren Turizmi Rotalarında Gastronomik Deneyim, Arş. Gör. Dr. Yusuf Bayraktar
Festivaller
Gastronomi Festivalleri, Arş. Gör. Selda Yordam
Tarımsal Ürünlere Yönelik Festivaller, Doç. Dr. Menekşe Cömert
Yenilebilir Ot Festivalleri, Arş. Gör. Selda Yordam
Yöresel Yemek Festivalleri, Öğr. Gör. Göksu Demirel
İçecek Festivalleri, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Can
Barkod: 9786051330334
Yayın Tarihi: Nisan 2022
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 440
Yayınevi: Nobel Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

Ayşe Çelik Yetim
Aralık 2024
140.00 TL
Sepete Ekle
Yunus Emre Genç ...
Ağustos 2024
220.00 TL
Sepete Ekle
Hayri Coşkun
Temmuz 2024
320.00 TL
Sepete Ekle
Aslıhan Nakiboğlu ...
Mayıs 2024
145.00 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024