Günümüzde hijyen ve sanitasyon kavramı, toplu yaşamın olduğu bir çok işletmede sağlıklı bir ortamın sunulmasında önemli bir faktör haline gelmiştir. Hijyen ve sanitasyon, toplumun tüm taraflarını ilgilendiren, her düzeyde dikkate alınması gereken sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olan kavramlardır. Bu konunun yaşamın her alanında içselleştirilmesinde, toplumsal hijyen bilinci ve etik sorumluk yanında, kişisel bireysel özen gösterilmesi de gerekir. Bu bağlamda, su hijyeni, gıda hijyeni ve işletme hijyeni gibi kavramların halk sağlığı ile olan bağlantılarının bilinmesi gerekir. Özetle; her geçen gün önemi daha da ortaya çıkan, uygulama alanı genişleyen, tüm işletmeleri ve bireyleri ilgilendiremeye başlayan hijyen ve sanitasyon kavramı bu kitabın da temel hareket noktasını oluşturmuştur.
Bu kitap bilimsel gelişmeler ışığında, ayrıntıya girilmeden sade bir anlatımla kaleme alınmıştır. Sekiz bölümden oluşan kitapta hijyen ve sanitasyon ilkeleri; gıda güvenliği tehlikeleri, mikroorganizmaların bulaşma yolları ve gelişmesi üzerine etkili faktörler, personel hijyeni ve risk analizini esas alan gıda güvenliği sistematik bir yaklaşımla yer verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Konu Başlıkları
| Hijyen ve Sanitasyon |
| Gıda Kaynaklı Tehlikeler |
| Mikrobiyoloji ve Gıda Kalitesi |
| Temizlik ve Dezenfeksiyon |
| Personel Hijyeni |
| Su Hijyeni |
| Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon |
| Pest Kontrol |
| Gıda Endüstrisinde Kalite Yönetim Sistemleri |