Fermante sucukların kapalı alanlarda olgunlaştırılmasında, tüm et ürünlerinin modern alet ve gereçler kullanılarak üretilmelerinde, modern et parçalama usullerinin yerleşmesinde, ilk defa 'Katkı Maddeleri Yönetmeliği', 'Mezbaha Yönetmeliği', Kombina Yönetmeliği' çıkarılıp, uygulamaya konulmasında önemli yer tutmuştur.
Mezbaha yan ürünlerinin değerlendirilmesi ve et muayenesinin yapılması konusunda da uzun yıllar tek müracaat kitabı olarak hizmet vermiş.
(Önsözden)
Konu Başlıkları
Et Üretimi– Etin Özellikleri
Kesimden Sonra Ette Meydana Gelen Değişmeler
Kesim İşlemleri
Et Muayenesi–Et Muayenesi Yönünden Önemli Fizyolojik ve Patolojik Değişiklikler Önemli Hastalıklar
Et Muayenesi Yönünden Önemli Paraziter Hastalıklar
Et Endüstrisinde Kalite–Hijyen ve Sanitasyon
Et Muhafaza İlkeleri
Et Ürünleri Teknoloijisi
Et Endüstrisinde İş Sağlığı ve Güvenliği– Et Endüstrisinde Katkı Maddeleri