Kitabın birinci bölümünde yemek pişirme sanatı ve tarihsel gelişimi ile uluslar arası mutfaklar ve Türk mutfağı hakkında genel bir bilgi verilmiştir. İkinci bölümü yiyecek hazırlama teknikleri oluşturmaktadır. Üçüncü bölüm; yiyecek üretim sistemleri, yiyecek pişirme ilkeleri ve yöntemleri konusunda bilgiler verilmiştir. Dördüncü bölüm standart yemek kalitesine uygun yiyecek hazırlama, yani et suları, çorbalar, soslar, baharatlar, kırmızı ve beyaz etler, sebze ve meyveler, soğuk ve sıcak mezeler, tatlı ve tuzlu su ürünleri ile hamur işleri ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Beşinci bölümde ise, yiyecek süsleme ile ilgili temel bilgiler verilmiştir.
Barkod: 9799758326616
|
Yayın Tarihi: Ekim 2008 |
Baskı Sayısı: 1
|
Ebat: 16×23.5 |
Sayfa Sayısı: 240
|
Yayınevi: Detay Yayıncılık
|
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
|
Dili:
Türkçe |
Ekler:
-
|
|