Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Turizm Sektöründe Kalite Yönetimi
Nisan 2002 / 1. Baskı / 189 Syf.
Baskısı tükenmiştir.
 
   

Uzun zamandır işletme dünyası tarafından kabul gören kalite yönetimi konusu, günümüzde pazarlama yaklaşımlarının kaçınılmaz önemi ile birlikte gerek teorik olarak gerekse pratik alanda yaygınlaşan bir işletme faaliyeti olarak dikkat çekmektedir. Bilhassa üretim sektöründe son otuz senedir ciddi bir uygulama alanı bulan kalite yönetimi, ne yazık ki hizmetler sektöründe aynı şekilde benimsenmemiştir.

Bunun nedenleri arasında pazarlama yönetimi anlayışının hizmetler sektöründe üretim sektörlerine nazaran geç başlaması olduğu kadar, hizmetlere özgü farklılıklar nedeniyle kalite uygulamalarının zorluğu da bulunmaktadır. Güncel bir konu olan hizmet sektöründe kalite yönetiminin turizm endüstrisine uygulanması oldukça yeni bir konudur. Bu yönü ile kitabın, gerek teorisyenler gerek uygulama hayatında bulunan turizm işletmecileri için yol gösterici olacaktır.

Konu Başlıkları
Genel Olarak Kalite
Kalite Konusunda Başlıca Yaklaşımlar
Turizm İşletmelerinde Kalite Geliştirmede Kullanılan Araç ve Teknikler
Barkod: 9789753474641
Yayın Tarihi: Nisan 2002
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 13.5x19.5
Sayfa Sayısı: 189
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
Şekiller ve Tablolar Listesi  9
Önsöz  13
Giriş  15
1. Bölüm
GENEL OLARAK KALİTE
I. HİZMET İŞLETMELERİNDE KALİTE ANLAYIŞININ GELİŞİMİ  19
II. KALİTENİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ  21
III. KALİTENİN FARKLI TANIMLARI VE BOYUTLARI  24
IV. TURİZM İŞLETMELERİ AÇISINDAN KALİTENİN FARKLI TANIMLARI
VE BOYUTLARI 
 30
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE KALİTE ALGILAMALARINDA FARKLILIKLAR  34
2. Bölüm
KALİTE KONUSUNDA BAŞLICA YAKLAŞIMLAR
I. KALİTE KONTROLDEN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE  37
A. Kalite Kontrol  38
1. Kalite Kontrol Amaçları  40
2. Kalite ile İlgili Birimler  41
3. Kalite Departmanı ve Geçmişteki Sorunları  42
4. Kalite Modeli Organizasyonu  44
a. Ürün Modelinin Tanımlanması  46
c. Satıcı Garantisi  47
d. Uygun Kalitenin Resmi Olmayan Organizasyonu  47
5. Kalite Programı Geliştirme Süreci  52
a. Kalite Politikası  53
b. Kalite Kontrol Çemberleri ile Değişikliğin (Müşteri Beklentilerinin Gerçek
Performans ile Karşılanabilmesi) Organizasyonu 
 55
II. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GELİŞTİRME  57
A. Kalite Geliştirme İlkeleri ve Kullanılan Yöntemler  57
B. Kalite Geliştirmede Kontrolü Etkileyen Faktörler  61
III. TAM ZAMANINDA ÜRETİM  63
B. Klasik Üretim Sistemi ile Tam Zamanında Üretim Sisteminin Karşılaştırılması  65
C. Tam Zamanında Üretimin Sağladığı Yararlar  68
A. Genel Olarak Toplam Kalite Yönetimi  68
B. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Yönetimi  70
1. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Süreci  73
2. Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ve İlkeleri  77
3. Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ile Geleneksel Uygulamalar
Arasındaki Farklar 
 103
a. Geleneksel ve Modern (Toplam Kalite Yönetimini Benimsemiş) Örgütlerin
Kaliteye Yaklaşımlarında Karşılaştırmalı Özellikleri 
 104
4. Hizmet İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetiminin Uygulanması için Genel
Çerçeve 
 108
6. Toplam Kalitenin Turizm Sektöründe Uygulanmasının Etkileri ve Faydaları  10 9
7. Turizmde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalarından Örnekler  112
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA HAYATININ KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ  114
A. Genel Olarak Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesi ve Sağladığı
Faydalar 
 116
B. Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Bazı Uygulamalar  119
3. Bölüm
TURİZM İŞLETMELERİNDE
KALİTE GELİŞTİRMEDE KULLANILAN
ARAÇ VE TEKNİKLER
I. KALİTE KONTROLÜNDE KULLANILAN YÖNTEM VE ARAÇLAR  123
A. Ölçme Tekniği ve Ölçme Aletleri  123
1. Kalite Ölçme Faaliyetleri  125
a. Hizmet İşletmelerinde Kalite Ölçme Faaliyetleri  131
2. Kontrol  132
a. Kontrol Fonksiyonu  132
b. Kontrol Tipleri  134
c. Üretim veya Hizmet Sunumu Sürecinde Kontrol Faaliyetleri  136
3. Temel İstatistiksel Ölçüler  138
a. Kalite Kontrolünde İstatistiğin Önemi  138
b. Kontrol Diyagramları  139
II. KALİTE KONTROLDE GELENEKSEL YÖNTEMLER; YEDİ TEMEL YÖNTEM  141
III. KALİTE KONTROLDE YENİ YÖNTEMLER; YEDİ YÖNETSEL YÖNTEM  153
IV. ISO KALİTE SİSTEMLERİ  160
A. ISO 9000 Standartları  160
1. 2000 Yılında Revize Edilmiş ISO 9000 Standartları  169
B. ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemleri  171
1. ISO 14000 Faaliyet Planı  171
2. ISO 14000 Uygulamalarının Faydaları  175
Kaynakça  179
 


Yunus Emre Genç ...
Ağustos 2024
220.00 TL
Sepete Ekle
Aydın Ünal ...
Mart 2023
305.00 TL
Sepete Ekle
Ahmet Tayfun
Ocak 2023
445.00 TL
Sepete Ekle





 

İÇİNDEKİLER
Şekiller ve Tablolar Listesi  9
Önsöz  13
Giriş  15
1. Bölüm
GENEL OLARAK KALİTE
I. HİZMET İŞLETMELERİNDE KALİTE ANLAYIŞININ GELİŞİMİ  19
II. KALİTENİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ  21
III. KALİTENİN FARKLI TANIMLARI VE BOYUTLARI  24
IV. TURİZM İŞLETMELERİ AÇISINDAN KALİTENİN FARKLI TANIMLARI
VE BOYUTLARI 
 30
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE KALİTE ALGILAMALARINDA FARKLILIKLAR  34
2. Bölüm
KALİTE KONUSUNDA BAŞLICA YAKLAŞIMLAR
I. KALİTE KONTROLDEN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE  37
A. Kalite Kontrol  38
1. Kalite Kontrol Amaçları  40
2. Kalite ile İlgili Birimler  41
3. Kalite Departmanı ve Geçmişteki Sorunları  42
4. Kalite Modeli Organizasyonu  44
a. Ürün Modelinin Tanımlanması  46
c. Satıcı Garantisi  47
d. Uygun Kalitenin Resmi Olmayan Organizasyonu  47
5. Kalite Programı Geliştirme Süreci  52
a. Kalite Politikası  53
b. Kalite Kontrol Çemberleri ile Değişikliğin (Müşteri Beklentilerinin Gerçek
Performans ile Karşılanabilmesi) Organizasyonu 
 55
II. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GELİŞTİRME  57
A. Kalite Geliştirme İlkeleri ve Kullanılan Yöntemler  57
B. Kalite Geliştirmede Kontrolü Etkileyen Faktörler  61
III. TAM ZAMANINDA ÜRETİM  63
B. Klasik Üretim Sistemi ile Tam Zamanında Üretim Sisteminin Karşılaştırılması  65
C. Tam Zamanında Üretimin Sağladığı Yararlar  68
A. Genel Olarak Toplam Kalite Yönetimi  68
B. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Yönetimi  70
1. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Süreci  73
2. Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ve İlkeleri  77
3. Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ile Geleneksel Uygulamalar
Arasındaki Farklar 
 103
a. Geleneksel ve Modern (Toplam Kalite Yönetimini Benimsemiş) Örgütlerin
Kaliteye Yaklaşımlarında Karşılaştırmalı Özellikleri 
 104
4. Hizmet İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetiminin Uygulanması için Genel
Çerçeve 
 108
6. Toplam Kalitenin Turizm Sektöründe Uygulanmasının Etkileri ve Faydaları  10 9
7. Turizmde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalarından Örnekler  112
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA HAYATININ KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ  114
A. Genel Olarak Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesi ve Sağladığı
Faydalar 
 116
B. Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Bazı Uygulamalar  119
3. Bölüm
TURİZM İŞLETMELERİNDE
KALİTE GELİŞTİRMEDE KULLANILAN
ARAÇ VE TEKNİKLER
I. KALİTE KONTROLÜNDE KULLANILAN YÖNTEM VE ARAÇLAR  123
A. Ölçme Tekniği ve Ölçme Aletleri  123
1. Kalite Ölçme Faaliyetleri  125
a. Hizmet İşletmelerinde Kalite Ölçme Faaliyetleri  131
2. Kontrol  132
a. Kontrol Fonksiyonu  132
b. Kontrol Tipleri  134
c. Üretim veya Hizmet Sunumu Sürecinde Kontrol Faaliyetleri  136
3. Temel İstatistiksel Ölçüler  138
a. Kalite Kontrolünde İstatistiğin Önemi  138
b. Kontrol Diyagramları  139
II. KALİTE KONTROLDE GELENEKSEL YÖNTEMLER; YEDİ TEMEL YÖNTEM  141
III. KALİTE KONTROLDE YENİ YÖNTEMLER; YEDİ YÖNETSEL YÖNTEM  153
IV. ISO KALİTE SİSTEMLERİ  160
A. ISO 9000 Standartları  160
1. 2000 Yılında Revize Edilmiş ISO 9000 Standartları  169
B. ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemleri  171
1. ISO 14000 Faaliyet Planı  171
2. ISO 14000 Uygulamalarının Faydaları  175
Kaynakça  179
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | 2021 Kaynakça Dokümanı | Hakkımızda | Bülten | Kişisel Verilerin Korunması | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024