Bu kitap, “Turizm ve Otel İşletmeciliği” programlarında “Mutfak Hizmetleri Yönetimi” dersine yer veren yüksek öğretim kurumlarının kaynak ihtiyacını karşılama amacına yöneliktir.”
“Yiyecek–İçecek İşletmelerinde MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ” adı ile yazdığım kitapta mutfak ile ilgili tüm konular çok ayrıntıya girmeden, genel hatları ile ele alınmıştır. Bu bakımdan “Mutfak Hizmetleri Yönetimi” dersi ile ilk defa karşı karşıya kalan öğrencilerin detaya boğulmadan konuları kavramaları amaçlanmıştır.
Konu Başlıkları
Turizm Endüstrisinin Genel Yapısı
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Tanımı, Amacı, Önemi ve Türleri
Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyonu
Temel Mutfak Planlaması
Menü Planlaması ve Geliştirilmesi
Menüyü Oluşturan Yiyeceklerin Hazırlanması Süreci (standart Reçetelerin Hazırlanması ve Standart Tarifler)