Bu eser gıda mühendisliği öğrencileri, Teknik Bilimlerin gıda bölümünde okuyan öğrenciler ve bu konuda çalışanlara gıda kalite konusunda yardımcı olması amacıyla oluşturulmuştur.
Gıda kalite kontrol kavramı, gerekliliği vurgulandıktan sonra, temel kavramlar ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Sonrasında istatistiksel kalite kontrolüne yer verilmiştir. Gıdalardan örnek alma şekilleri, gerekli ekipman ve mevzuat belirtilmiştir. Ülkemizde gıda kontrolü yapan kuruluşlar ve bunlarla ilgili kanunlar belirtildikten sonra çok kısa gıda mevzuatına değinilmiştir. Günümüzde çok geçerli olan HACCP (gıda güvenlik sistemi), ISO 9000'ler yeterli şekilde vurgulandıktan sonra ayrıntılı şekilde ISO 22000 anlatılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Konu Başlıkları
Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi