Gıda analiz yöntemlerinin bir araya getirildiği bu kitap, üniversitelerimizin Gıda Mühendisliği veya Gıda Teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrencilere, gıda sektörünün özel ve kamu kurumlarında görev alan kişilere yararlı olması düşüncesi ile hazırlanmıştır.
Kitapta yer alan analiz yöntemlerinin kolay ulaşılabilir olmasına ve anlaşılabilir bir dilde ifade edilmesine özen gösterilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Konu Başlıkları
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
Kül Tayini
pH ve Toplam Asit Tayini
Özgül Ağırlık Tayini
Yoğunluk Tayini
Protein Tayini
Tuz Tayini
Şeker Tayini
Askorbik Asit
Koruyucu Madde
CO2 Tayini
Sularda Sertlik Tayini
Antioksidan Aktivite Tayini
Toplam Fenolik Bileşiklerin Tayini
Siyah Leke
Böcek Tayini
Yağ Tayini
Yağlarda Kırılma İndisi Tayini – Yağlarda Serbest Yağ Asitleri Tayini – Yağlarda İyot Sayısı Tayini
Yağlarda Peroksit Tayini – Yağlarda Sabunlaşma Sayısı Tayini